Warchild


War Child geeft interactieve workshop op TEDxYouth

Op zaterdag 20 november 2010 geeft War Child tijdens de TEDxYouth een interactieve workshop aan vijftien Nederlandse jongeren. Via een live verbinding in NEMO ontmoeten de Nederlandse jongeren leeftijdsgenoten in Sierra Leone, een land waar tien jaar lang een gruwelijk conflict heeft gewoed.

Kinderen in Sierra Leone met laptop Onderwerp van het chat gesprek: wat zijn jullie dromen en wat kunnen we voor elkaar betekenen? En welke rol kunnen de Nederlandse jongeren spelen bij het fotografie-project van de Sierra Leonese jongeren? Doel van de workshop is het samen realiseren van deze dromen.

War Child in Sierra Leone
De oorlog in Sierra Leone is inmiddels al bijna tien jaar voorbij, maar het land worstelt nog altijd met de gevolgen. Veel jongeren gaan niet naar school en er is veel werkeloosheid. War Child richt zich op de jongeren in de dorpsgemeenschappen, omdat juist zij in staat zijn om de toekomst van hun land te beïnvloeden. Jongeren leren lezen en schrijven en volgen een verkorte vakopleiding. Ook leren zij hoe ze een eigen bedrijf kunnen opzetten. Hierdoor voelen ze zich zelfverzekerder, ontdekken ze waar ze goed in zijn en krijgen de jongeren weer vertrouwen in de toekomst.

Actievoerder Jip
Tijdens TEDxYouth vertelt de 13-jarige Jip Maathuis, een van War Child's jongste actievoerders, over zijn succesvolle chocoladeletteractie. De afgelopen jaren verkocht hij duizenden chocoladeletters en van elk verkochte letter doneerde hij EUR 1 aan War Child. Jip overtrof ieders verwachting en door zijn actie konden meer dan 6.000 oorlogskinderen in Afghanistan meedoen met het programma van War Child. Ook dit jaar is hij weer volop bezig met zijn actie. Op het podium van TEDxYouth deelt Jip zijn inspirerende verhaal met de wereld.

Ga voor meer informatie naar: www.tedxamsterdam.com