Gemeente Bergen op Zoom


Samen werken aan een veilige omgeving

Op 20 november organiseren de gemeente Bergen op Zoom en de RMD in samenwerking met SABIC Innovative Plastics, Nuplex Resins, Crealis Nederland BV, Mepavex Logistics, Sakko Commercial BV en de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant een veiligheidsdag.

Een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over de veiligheid binnen de gemeente, wat er gedaan wordt om de veiligheid te waarborgen en welke verantwoordelijkheid inwoners daarbij hebben. Weet u bijvoorbeeld wat u moet doen als de sirene afgaat?

De veiligheidsdag vindt plaats in de foyer van De Maagd en buiten op de Grote Markt. Daarnaast vertrekken vanaf de Grote Markt bussen die rond en langs de bedrijventerreinen rijden. Tijdens deze bustour wordt u op de hoogte gebracht wat de mogelijke risico's zijn bij de bedrijven en wat er wordt gedaan om de risico's te beheersen.

Waarom een veiligheidsdag?

In het kader van veiligheid heeft iedereen een eigen verantwoordelijkheid. De overheid, bedrijven, maar ook de inwoners. Op de veiligheidsdag laat gemeente Bergen op Zoom en bedrijven zien wat zij voor maatregelen nemen ter voorkoming van een ongeval en hoe ze voorbereid zijn op het bestrijden van een ongeval of ramp. Inwoners kunnen op deze dag kennis nemen van al deze maatregelen. Zij weten dan ook wat ze moeten doen bij een ongeval of crisissituatie.

Programma zaterdag 20 november

Het programma ziet er als volgt uit:

09.00 - 15.00 uur Presentatie bedrijven

Nuplex Resins, Sabic Innovative Plastics , Crealis Nederland BV, Sakko Commercial en Mepavex Logistics presenteren in de foyer van De Maagd hun maatregelen ter voorkoming en ten tijde van een ramp.

09.00 - 15.00 uur Presentatie hulpdiensten

Presentatie door GHOR buiten op de Grote Markt.

10.00 uur Officiële opening

Burgemeester Polman

Nico van Mourik directeur Veiligheidsregio Midden en West-Brabant

Arn van der Vorst voorzitter BZW Bergen op Zoom

10.30 uur Start rondleidingen bedrijventerrein Theodorushaven

10.30 - 11.30 uur max. 50 pers

11.30 - 12.30 uur max. 50 pers.

12.30 - 13.30 uur max. 50 pers.

13.30 - 14.30 uur max. 50 pers.

15.00 uur Afsluiting

De organisatie van de veiligheidsdag is in handen van de Regionale Milieudienst West-Brabant.

We hopen u te mogen ontvangen op de veiligheidsdag op 20 november 2010 en u te voorzien van alle mogelijke vragen op het gebied van veiligheid in uw regio. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dhr J. Leenknecht via 0164 -277000 (gemeente Bergen op Zoom) of Mevr. C. Dekkers via 06-23085374 (Regionale Milieudienst West-Brabant).