Saxion
BR>

di 16 november 2010

Saxion Open in Enschede

Op zaterdag 20 november vindt van 10.00 tot 14.00 uur een open dag plaats bij Saxion in Enschede. Verschillende opleidingen geven voorlichtingen, proeflessen en demonstraties. Studenten en docenten zijn aanwezig om informatie te geven.

Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de open dag ter plekke voor een opleiding van Saxion aanmelden. Ook wordt er informatie gegeven over de aansluiting voortgezet onderwijs, studiebelasting, studiekeuze, studieoriëntatie, kamers huren in Enschede, de financiële kant van studeren en Saxion als werkgever.

Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in techniek, maar niet precies weten in welke richting, is er de nieuwe voorlichting 'Verras jezelf met techniek'. Centraal thema van deze voorlichting is de redding van de 33 Chileense mijnwerkers.

Nieuwe studieroutes vanaf september 2011

`Infection & Contamination Control' is een nieuwe studieroute binnen de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Door de toenemende aandacht en scherpe wetgeving neemt de vraag naar goed opgeleide infectiepreventie-deskundigen in hoog tempo toe. De studieroute leidt studenten op tot hygiënist in een ziekenhuis of tot inspecteur bij de GGD, ziekenhuizen of verpleeghuizen. Meer informatie over deze studieroute is te vinden op www.saxion.nl/icc.

De nieuwe Engelstalige studieroute `Gaming' koppelt technologie, creativiteit, innovatie en menswetenschappen aan elkaar en leidt studenten op tot gamedesigners en -ontwikkelaars. De studieroute Gaming duurt vier jaar en kent twee varianten. Binnen de variant `Game Design, Art & Producing' staat het ontwerpen en visualiseren van games centraal. Studenten met affiniteit met techniek en programmeren, kunnen kiezen voor de variant `Game Technology & Producing'.

Meer informatie over deze studieroute is te vinden op www.saxion.nl/gaming.

Beide nieuwe studieroutes gaan in september 2011 van start.

Meer informatie is te vinden op de nieuwe website van Saxion Open. Via deze website kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de open dag.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------