Gemeente Zoetermeer

Rijvaardigheidstraining voor 50-plussers in Zoetermeer

Hans Haring (wethouder Verkeer en Vervoer) is zaterdag 20 november in het Albrandswaard Dienstencentrum (Meerzicht) waar hij om 9.00 uur het startsein geeft tijdens de 15e BROEM-dag: een rijvaardigheidstraining voor 50-plussers. BROEM staat voor: Breed Overleg Ouden en Mobiel. Het stadsgewest Haaglanden en Veilig Verkeer Nederland organiseren elk jaar een rijvaardigheidstraining voor iedereen vanaf 50 jaar. De trainingen zijn bedoeld om kennis en vaardigheden in het verkeer te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid.

Hans Haring hierover: "Zoetermeer heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Gedrag is een belangrijk aspect van de verkeersveiligheid. En opleiding is daarbij zeer belangrijk. Daarom besteden wij veel aandacht aan verkeerseducatie op scholen. Maar ook deze trainingen voor 50-plussers zijn belangrijk. Ik ben blij dat er ook dit jaar weer veel enthousiaste 50-plussers meedoen."

Voor de training in Zoetermeer hebben zich inmiddels 60 personen aangemeld. De verkeersregels worden opgefrist en het reactievermogen, gehoor en zicht getest. Daarna maakt men een rit in eigen auto met als passagier een gediplomeerd rijinstructeur. Na afloop is er een terugblik op de rit en krijgt de bestuurder aanbevelingen.

Aanmelden voor de training (duur 3 uur), die in Zoetermeer om 9.00 en 13.00 uur wordt gegeven, kan per e-mail secretariaatVV@haaglanden.nl of via 070-750 1621.