Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 20-11-2010

Dronken Roosendaaler botst tegen vangrail

SINT WILLEBRORD - De politie heeft vanmorgen een ademtest afgenomen van een 51-jarige automobilist uit Roosendaal. Agenten namen een kijkje op de Rijksweg de A58 na een ontvangen melding van een verkeersongeval. Ter hoogte van het pompstation troffen ze een auto met daarbij de 51-jarige aan. De bestuurder verklaarde dat hij uit had moeten wijken voor iets op de weg waarop hij tegen de vangrail gereden was. Tijdens het gesprek bl;eek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij had 555 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie verricht twee arrestaties tijdens een onrustige horecanacht

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een onrustige nacht. Naast het tijdig beteugelen van enkele opstootjes verrichtte de politie twee arrestaties en schreef 3 bekeuringen uit voor onder andere wildplassen. Op de Havermarkt mocht een 21-jarige Bredanaar mee naar het bureau nadat hij een 25-jarige vrouw uit Breda in het gezicht geslagen had. Bij een confrontatie tussen twee groepjes jongeren op het Stationsplein hield de politie een 18-jarige Tilburger aan voor mishandeling van een 20-jarige man uit Dordrecht.

Politie houdt tweetal aan bij vechtpartij

BREDA - De politie heeft gisteravond, rond de klok van 19.30 uur twee mannen van 18 en 19 jaar, uit Zevenbergen en Rucphen aangehouden. Agenten namen poolshoogte op de Havermarkt na een ontvangen melding van een vechtpartij waarbij ongeveer 20 personen betrokken zouden zijn. Beide verdachten zouden volgens getuigen ruzie met elkaar gekregen hebben waar anderen zich mee bemoeiden. Tijdens de ruzei zou er over en weer geslagen zijn. Eén van de verdachten liep daarbij een gebroken neus op.

Automobilist ladder zat aan achter het stuur

RIJSBERGEN - De politie heeft gistermiddag in de Watermolenstraat een 51-jarige automobilist uit dezelfde plaats aangehouden. Agenten troffen rond 18.00 uur de auto met draaiende motor en ontstoken verlichting aan op de rijbaan. Tijdens het aanspreken bleek dat de man dronken was. Een ademtest op het bureau lukte niet gezien zijn toestand waarop besloten werd tot bloedafname. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 24 uur mocht hij na verhoor te voet vertrekken.

Bejaard stel aangehouden voor winkeldiefstal

RIJEN - De politie heeft gistermiddag bij een doe het zelfzaak aan de Konijnenberg een 78-jarige man en een 67-jarige vrouw, beiden afkomstig uit rijen aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag bij het uitkijken van het camerasysteem dat het tweetal goederen in hun kleding stopte. Voorbij de kassa sprak de medewerker het stel daarover aan en informeerde de politie. In de kleding trof de politie goederen van de winkel aan die een waarde van 65 Euro
vertegenwoordigde.

Politie en partners actief in het kader van 'tegenhouden'

BREDA / PRINSENBEEK / ETTEN-LEUR - De politie heeft gistermiddag en avond op verschillende locaties in het district controles gehouden in het kader van het Donker Dagen Offensief. De actie was niet gericht op uitschrijven van bekeuringen voor verkeersovertredingen maar bedoeld ter preventie van criminaliteit. Het gaat daarbij om verscherpt toezicht op de zogenaamde hotspots. Controles op bepaalde plaatsen en tijden, waarvan op basis van analyses is gebleken dat daar
criminaliteit plaatsvindt. Door duidelijk zichtbaar aanwezig te zijn worden potentiële overvallers, inbrekers en straatrovers afgeschrikt om strafbare feiten te plegen. Bovendien kunnen de agenten in kaart brengen welke 'bekenden' (al dan niet met elkaar) op pad zijn en hoe zij zich verplaatsen.

Resultaten:
In Prinsenbeek zette de agenten de omgeving af en kamden de wijk uit na een inbraak in een woning op het Vogelbos. In de directe omgeving vond de politie een flatscreen afkomstig uit de woning. Er werden geen arrestaties verricht. Vanaf 17.00 uur verplaatste de actie zich naar Breda. Omgeving Haagdijk en Bosschstraat controleerde de politie passanten tijdens een roadblockactie. De ondernemers reageerden enthousiast over de controles. In Etten-Leur, sint Willebrord en Zundert werd zowel opvallend als onopvallend door de politie gewerkt. Daarbij kregen ze ondersteuning van de gemeentelijke toezichthouders.

Het 'donkere dagen offensief' loopt van oktober tot april. In deze periode proberen criminelen veelvuldig hun slag slaan. Dit is voor de politie, het Openbaar Ministerie en gemeenten aanleiding om de handen ineen te slaan en te proberen met gerichte acties de criminaliteit tegen te gaan. De speerpunten die extra aandacht krijgen in de aanpak zijn: straatroof, overvallen en woning-, bedrijfs- en auto-inbraken. De aanpak van criminaliteit is echter niet alleen een taak voor de overheid. Ook burgers, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke instellingen, etc. moeten preventieve maatregelen nemen om inbraak, straatroof en overvallen zoveel te voorkomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 20-11-2010 13:43 | © Regio Midden en West Brabant |