Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 20-11-2010

Dronken automobilist ramt pilaar en rijdt door

TILBURG / DONGEN - De politie heeft vanmorgen eben na 04.30 uur, in een woning in Dongen een 36-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten plaats ongeval. een getuige meldde dat de man als bestuurder van een auto in een parkeergarage aan de Paleisring in Tilburg tijdens het wegrijden een pilaar ramde. De de aanrijding vervolgde hij zijn weg, zonder zijn identiteit achter te laten. De getuige volgde hem richting dongen. De man reed slingerend over de weg en belandde op de Westerlaan op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer. Agenten troffen de man korte tijd later thuis aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed. Hij had 935 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ex-vriend vernielt ruit van woning schoonmoeder

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 03.00 uur in een woning in Oosterhout een 20 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling en bedreiging. De Oosterhouter is op het bureau ingesloten.

Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte bij een woning in Oosterhout waarbij kort daarvoor een ruit vernield was. Daar werden ze
aangesproken door een 41-jarige vrouw. Ze vertelde dat het ex-vriendje van haar dochter verantwoordelijk was voor de vernieling. Hij viel de vrouw sinds enkele dagen lastig met dreig sms'jes en telefoontjes. Kort na middernacht vernielde hij de ruit. De politie trof de man aan in zijn woning in Oosterhout. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af.

Oosterhouter mishandelt stapper

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen in de Mathildastraat een 21-jarige Oosterhouter aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 26-jarige man uit Sint Odenrode deed aangifte. Het slachtoffer liep vanmorgen rond 02.30 uur via de Klappeijstraat richting de Mathildestraat. Daar trof hij op straat de verdachte. Het slachtoffer vroeg hem naar de uitgaansmogelijkheden. Direct sloeg de Oosterhouter hem in het gezicht. De politie, die snel ter plaatse was, arresteerde de geweldpleger.

Minderjarige motorrijder stuurt in op agent

WAALWIJK - De politie heeft gisteravond in Drunen een 17-jarige jongen uit Vlijmen aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. De jongen is op het bureau ingesloten.

Tijdens de surveillance zag een motoragent in de Stationsstraat een motor met daarop twee opzittenden rijden. Beiden droegen geen helm. Op het moment dat de agent het tweetal wilde controleren gaf de bestuurder gas waarop een achtervolging ontstond. Met hoge snelheid reed de motor richting het winkelcentrum waar op dat moment (koopavond) het nodige winkelend publiek aanwezig was.Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie. Het tweetal vervolgde richting het Halve Zolenpad. Daar probeerde de motorrijder het tweetal te laten stoppen. Tijdens het passeren stuurde de bestuurder van de motor uit naar de agent. Door tijdig uit te sturen kon de motoragent een aanrijding voorkomen. Deze manoeuvre herhaalde zich nog enkele keren. In Drunen eindigde de rit waar de 17-jarige bestuurder gearresteerd werd. De jongen was uiteraard niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De kentekenplaat op het voertuig was vervalst.

Politie onderzoekt poging overval op supermarkt

DONGEN - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een vermoedelijke poging tot overval op een supermarkt aan de Kanaalstraat. Een 43-jarige klant uit Dongen raakte daarbij licht gewond. De daders vertrokken zonder buit.

Vanmorgen, tegen 07.00 uur spoedde de politie zich naar een supermarkt aan de Kanaalstraat waar gepoogd was een overval te plegen. Daar troffen ze het slachtoffer, de 43-jarige klant. De man was opgevangen door omwonenden. Hij vertelde dat hij bij een ingang vanmorgen stond te wachten tot de winkel opende. Plotseling benaderde hem drie mannen voorzien van bivakmutsen. Het drietal mishandelde de klant die daarbij ten val kwam. Tijdens de mishandeling toonde één van de daders een mes. Onder dreiging van het mes eisten de daders, die de klant vermoedelijk als een medewerker van de winkel aanzag, de sleutels van de winkel. Door zijn hulpgeroep reageerde omwonenden die de daders toeschreeuwden. Het drietal koos het hazenpad. Ze reden met een donker gekleurde auto weg in de richting van de Hoge Ham.

Naast een zoektocht in de omgeving stelde de politie een buurtonderzoek in en nam een aangifte van het slachtoffer op.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 20-11-2010 13:41 | © Regio Midden en West Brabant |