Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 20-11-2010

Politie verricht 10 arrestaties in centrumgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg verrichten in totaal tien arrestaties. Het merendeel was geweld gerelateerd. Vijf voornamelijk minderjarige jongens van 14 tot 19 jaar, uit
Berkel-Enschot, Oisterwijk en Tilburg zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ze zochten even na 00.30 uur de confrontatie met een groepje jongens bij de parkeergarage op het Pieter Vreedeplein. Bij het verlaten van de garage werd een raam van de auto van dat groepje door de verdachten vernield. De benadeelden stapten uit waarop ze mishandeld werden. De politie was snel ter plaatse die de vijf in de
Magazijnstraat oppakte. De overige arrestaties waren voor mishandeling, belediging en niet voldoen aan bevel of vordering. Naast het
beteugelen van enkele opstootjes schreven agenten in totaal 7
bekeuringen uit voor onder andere wildplassen.

Tilburger opgepakt voor heling instrumenten

TILBURG - De politie heeft gisterochtend een 39-jarige Tilburger opgepakt. Hij wordt verdacht van diefstal cq. heling van
muziekinstrumenten afkomstig van een inbraak in een instrumentenmuseum van 17 november jl. De man verklaarde de instrumentaria gevonden te hebben.

Naar aanleiding van een inbraak in een instrumentenmuseum aan de Lovense Kanaaldijk van 17 november jl. waarbij een zestigtal koperen muziekinstrumenten waren weggenomen, stelde de politie een onderzoek in. Dezelfde dag melde een medewerker van een metaalverwerkingsbedrijf in het district Tilburg dat hem restanten van instrumenten aangeboden waren. Agenten namen een kijkje bij de ijzerhandel en troffen een tiental, in stukken gezaagde instrumenten aan. Het onderzoek wees in de richting van de 39-jarige. Op donderdag 18 november deed de politie huiszoeking op het adres van de man. Er was op dat moment niemand in de woning aanwezig. Agenten troffen daar geen instrumenten meer aan. De verdachte meldde zich gisterochtend op het bureau. Tijdens het verhoor vertelde hij de instrumenten langs de weg gevonden te hebben.

Drietal aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gisteren, rond het middaguur twee mannen van 21 jaar en een 16-jarige jongen, allen afkomstig uit Gilze, aangehouden voor winkeldiefstal. Het drietal had bij een electronicazaak ieder een goed in zijn zak gestoken. Een beveiligingsmedewerker sprak ze daarover voorbij de kassa aan. De politie werd geïnformeerd en nam poolshoogte. De mannen mochten mee naar het bureau. Dev goederen bleven achter in de winkel.

Stroomstoring leidt naar hennepkwekerij

TILBURG - De politie heeft gisterochtend, in een woning aan de Kasteeldreef een 27-jarige vrouw aangehouden. Agenten stelden in de woning een onderzoek in nadat de energieleverancier had gemeld dat er gerommeld was met de meter. De leverancier stelde in de wijk een onderzoek in naar aanleiding van een stroomstoring. De politie trof in het pand twee ingerichte kweekruimtes aan. De ruimtes huisveste in totaal 583 planten. Zowel de hennep als de kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen. De bewoonster mocht mee naar het bureau.

Tilburgse rijdt in op vriend

TILBURG - De politie heeft gisterochtend een 29-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van poging tot zware mishandeling. Op het bureau is ze ingesloten.

Agenten namen gisterochtend bij het woonadres van de vrouw in Tilburg West poolshoogte na een ontvangen melding dat zij en haar 22-jarige vriend een hooglopende woordenwisseling op straat hadden. Agenten bemiddelden tussenbeiden waarna ze, ieder afzonderlijk, de man te voet en de vrouw per auto vertrokken. In de Beneluxlaan troffen beiden elkaar opnieuw waarbij de ruzie wederom oplaaide. De vrouw poogde daarbij op de man in te rijden die op dat moment op het trottoir stond. Het lukte hem een aanrijding te voorkomen door tijdig opzij te springen. Agenten haalden de vrouw uit de auto en namen haar mee naar het bureau. De 22-jarige deed aangifte.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 20-11-2010 13:39 | © Regio Midden en West Brabant |