Politie Groningen

Zaterdag 20 november 2010

Provincie Groningen, 20-11-2010

Politie vindt halve kilo sofdrugs in café

VEENDAM De politie heeft vrijdagmiddag bij een inval in een café op de Kerkstraat in Veendam drie mannen aangehouden en daarnaast een halve kilo drugs in beslag genomen. De actie kreeg gestalte na klachten uit de buurt en op grond van informatie dat er sofdrugs in het café zou worden verkocht. In het café werden de barman, een 40-jarige man uit Wildervank, de 41-jarige broer van de eigenaar en een 23-jarige bezoeker uit Veendam aangehouden voor drugsbezit- en handel. De 23-jarige, die in het bezit was van softdrugs, mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakte tijdens de actie gebruik van een politiehond die getraind is op het vinden van drugs. Uiteindelijk werd in het café op meerdere plekken hoeveelheden softdrugs aangetroffen. Na weging werd vastgesteld dat in het pand een halve kilo softdrugs aanwezig was. Naast de softdrugs na de politie ook twee kassas met geld en een computer in beslag. De barman en de broer van de eigenaar werden voor nader onderzoek ingesloten in een cel. Zij worden vandaag nader gehoord. De gemeente Veendam heeft op grond van de drugsvondst het café gesloten.

Jongen op straat beroofd

VEENDAM Een 12-jarige jongen uit Sappemeer is vrijdagmiddag op de Sorghvlietlaan in Veendam beroofd. De jongen was volgens eigen zeggen tijdens het bellen met zijn mobiele telefoon door een onbekende jongen aangesproken. Deze jongen wilde de telefoon van de 12-jarige hebben. Toen het slachtoffer zijn eigendom niet wilde geven, kreeg hij een klap in zijn gezicht. Hierop pakte de verdachte zijn telefoon af, waarna hij er vandoor ging. Een uitgebreide zoektocht naar de dader bleef zonder resultaat. De 12-jarige heeft al aangifte van de straatroof gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Sappemeerster aangehouden na vernieling

HOOGEZAND De politie heeft vrijdagnacht op de Van Spilbergenkade in Hoogezand een 18-jarige jongeman uit Sappemeer aangehouden voor vernieling. De politie werd gebeld door een getuige dat een groepje personen vernielingen pleegde bij een tuincentrum. Politieagenten stelden vast dat een reclamebord op een muur van het tuincentrum was vernield. De dienders troffen vier jongemannen aan. Uiteindelijk koos de 18-jarige eieren voor zijn geld. Hij bekende de vernieling te hebben gepleegd. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding met drank

GROOTEGAST De politie heeft vrijdagnacht in de Hoofdstraat in Grootegast een 22-jarige man uit Schoonoord aangehouden voor rijden onder invloed. De Drent was door onbekende reden de controle kwijt geraakt over het stuur. Hij botste vervolgens met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Al snel bleek dat de 22-jarige alcohol had gedronken. Na een ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop namen de agenten zijn rijbewijs in. De Drent mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer rijdt onder invloed

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Heresingel in Groningen een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de Stadjer in een auto, die op de stoep voor een coffeeshop in de Steentilstraat geparkeerd stond, stappen en wegrijden. Bij navraag bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had en daarnaast nog een boete had openstaan van 280 euro. Tijdens de controle roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest op straat. De man werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd via de ademanalysetest vastgesteld dat de 42-jarige 0,85 promille alcohol in zijn bloed. De openstaande boete werd in de loop van de nacht betaald. Naast het proces-verbaal voor het rijden onder invloed kreeg de man ook twee bekeuringen (rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopverbod) uitgereikt.

Alcomobilist rijdt zonder rijbewijs

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagnacht op het Burgemeester Schonfeldplein in Winschoten een 39-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen Winschoter in een auto rijden. Tijdens de controle roken de agenten alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd via de ademanalysetest vastgesteld dat de 39-jarige 1,2 promille alcohol in zijn bloed. De verdachte bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken Pekelder na korte achtervolging gepakt

OUDE PEKELA De politie heeft vrijdagmiddag in de Spoetnikstraat in Oude Pekela een 24-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor rijden invloed. Agenten zagen de Pekelder in zijn auto op de A. Kuiperlaan rijden. Bij het zien van de agenten ging de 24-jarige er in zijn auto met hoge snelheid vandoor. Tijdens de korte achtervolging reed de Pekelder met hoge snelheid onder meer over een voetpad. Ook moesten een paar jongens opzij springen voor de wilde automobilist. Uiteindelijk reed de verdachte zich klem in de Spoetnikstraat. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd via de ademanalysetest vastgesteld dat de 24-jarige 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Verder bleek dat de man volgens een uitspraak van een rechter niet rijden mocht. Tevens werd vastgesteld dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Ten slotte was zijn auto ook niet gekeurd en verzekerd. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer op straat beroofd

GRONINGEN Een 25-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht in de Snelliusstraat in Groningen beroofd. De Stadjer werd door twee mannen op straat aangesproken. Eén van de mannen bedreigde hem vervolgens met een wapen. Hierdoor viel het slachtoffer met zijn hoofd tegen een muurtje. Het slachtoffer moest hierop geld en zijn telefoon afgeven. Beide mannen wisten met de buit te ontkomen. De 25-jarige heeft al aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de straatroof.

Bewoners overlopen inbreker

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de H.W. Mesdagstraat in Groningen een 33-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van inbraak. Een 24-jarige man uit Groningen kwam met een huisgenoot thuis en zij zagen dat de voordeur openstond. Op dat zelfde moment kwam de 33-jarige naar buiten. Beide mannen wisten de inbreker naar de grond te werken en in bedwang te houden. Even later konden gewaarschuwde agenten de verdachte inrekenen. Hij werd in een cel ingesloten. De Stadjer heeft al aangifte gedaan van de inbraak. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Rijbewijsloze man stuurt auto in sloot

NIEUWE PEKELA De politie heeft vrijdagnacht op de Boven Polderweg twee mannen, een 27-jarige man uit Oude Pekela en een 23-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden. Politieagenten zagen het duo op de Veendammerweg in Nieuwe Pekela in een auto rijden. Bij het zien van de politie ging het duo er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Via de Onstwedderweg, Ommelanderweg kwamen de dienders bij de Boven Polderweg. Daar troffen zij de betreffende auto in een sloot aan. Beide mannen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De bestuurder, die zonder rijbewijs reed, kreeg diverse bekeuringen vanwege verkeersovertredingen uitgereikt.

Aanrijdingen op autosnelweg A7

MATSLOOT / HOOGKERK / NIEBERT Bij drie verkeersongevallen op de autosnelweg A7 tussen Groningen en Marum zijn vrijdagmiddag drie gewonden gevallen.

Niebert - De eerste aanrijding gebeurde rond 16.15 uur ter hoogte van Niebert in de richting van Groningen. Een 19-jarige vrouw uit Zuidlaren kwam met haar auto in de linkerberm terecht. Zij stuurde vervolgens in een schrikreactie naar rechts. De vrouw sloeg vervolgens met haar wagen over de kop en zij kwam in de berm en sloot tot stilstand. Politieagenten, die achter de vrouw reden, konden direct eerste hulp verlenen. De vrouw liep alleen een lichte verwonding aan haar hand op. De 19-jarige was volgens eigen zeggen door moeheid vermoedelijk even in slaap gevallen.

Matsloot - Rond 17.21 uur ontstond een aanrijding op de A7 ter hoogte van Matsloot in de richting van Drachten. Een 20-jarige vrouw uit Groningen botste met haar auto op de achterzijde van de wagen van een 43-jarige vrouw uit Groningen. Door de klap kreeg de 20-jarige bestuurster last van haar nek. Zij werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Hoogkerk - Ten slotte ging het dertien minuten later fout op hetzelfde weggedeelte van de snelweg A7 nabij Hoogkerk. Hier botsten vier autos door kop-staartbotsingen op elkaar. Een vrouwelijk passagier van één van de betrokken autos moest met buikklachten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De politie heeft van alle drie aanrijdingen een rapportage gemaakt.

Vrouw gewond bij aanrijding

FARMSUM Een 82-jarige vrouw uit de gemeente Delfzijl is vrijdagochtend op de kruising Oosterhorn met de Zeesluizen in Farmsum gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw zat naast een 80-jarige man, ook uit de gemeente Delfzijl, in een invalidenvoertuig. Op de kruising wilden zij rechtsaf de Zeesluizen oprijden. Daar verleende de 80-jarige bestuurder geen voorrang aan een tractor met dumper, bestuurd door een 29-jarige man uit de gemeente Eemsmond. De invalidenauto botste tegen de dumper aan, waarna het wagentje naar rechts werd geslingerd. Het voertuig kwam tot stilstand in de berm. De vrouw werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De tractorbestuurder bleef ongedeerd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.