Politie Gelderland-Zuid

Beroving winkeleigenaar mislukt

Zaltbommel, 20-11-2010 o Een poging om de eigenaar van een Blokker-filiaal in Zaltbommel te beroven van de dagopbrengst is vrijdagavond rond 20.45 uur mislukt.

De man wilde geld afstorten bij de Rabobank aan de Boschstraat. Toen hij uit zijn auto was gestapt, kwamen er plotseling drie gemaskerde mannen op hem af die hem bedreigen met vermoedelijk vuurwapens. Eén van de daders riep tegen de man Dit is een overval. In een impuls schopte het slachtoffer de dader die het dichtst bij hem stond, vol in het gezicht. Daarop vluchtten de overvallers het nabijgelegen park in. Ondanks dat de omgeving door de politie is afgezocht, zijn de daders niet meer gevonden.
Nadat het slachtoffer de politie had gewaarschuwd is direct een SMS-alert verzonden met het verzoek om naar de daders uit te kijken.

Signalement
Van de daders is slechts een summier signalement bekend. Het betreft drie mannen met een normaal postuur. Eén van hen is tussen de 1,85 en 1,90 mtr. lang. De andere twee daders zijn korter. De dader die iets geroepen heeft, sprak met een Marokkaans accent. Ze droegen alle drie donkere kleding en hadden donkere bivakmutsen op.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving en mensen die de daders eerder op de avond hebben gezien in de omgeving van de Rabobank aan de Boschstraat. Mogelijk hebben de daders zich daar enige tijd opgehouden.
Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met het overvallenteam op telefoonnummer 0900 8844. Anoniem informatie doorgeven kan via 0800 7000.
(03)

Laatst gewijzigd 22-11-2010 15:22 | © Regio Gelderland-Zuid |