Ingezonden persbericht


Elf kanshebbers op verkiezing 'beste kopje koffie van Veenendaal'

Elf horeca ondernemers zijn voorgedragen voor de Ketelbinkie Koffieprijs. Winnaar wordt het bedrijf dat het lekkerste bakkie van Veenendaal schenkt. De prijs wordt dit jaar voor het eerst in Veenendaal uitgereikt. De genomineerde bedrijven worden deze maand door 'mystery guests' bezocht voor een beoordeling. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Bureau Binnenstad, Gemeente Veenendaal en de Rotterdamse stichting Ketelbinkie. Op 20 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Genomineerden
Gerwin Veltman van de Gemeente Veenendaal vertelt: "We hebben elf horeca ondernemingen geselecteerd voor de finale van de strijd om de koperen koffieketel, die door de stichting Ketelbinkie wordt uitgereikt. In alfabetische volgorde zijn dat:
- Lunchroom 0318

- Brasserie Bij Slik

- Delisiozo

- De Heeren van XXVII

- Jelly Gelati

- Cafe restaurant De Kolonie

- Brasserie Souplesse

- Lunchroom Tante Toos

- Cafe de Taveerne

- Italiaanse IJssalon Valentino en

- Restaurant Zeldzaam"

Jury
De jury, die bestaat uit binnenstadsmanager Peter Baten, Gerwin Veltman van de gemeente Veenendaal en voorzitter van Promotie Veenendaal Gert Kroesbergen, beoordeelde de koffie van allerlei horeca ondernemingen op kwaliteit, aanblik, ambiance, bediening en verhouding prijs/kwaliteit. Kroesbergen licht toe: "Het eindoordeel wordt geveld door het bestuur van de stichting Ketelbinkie, waarin onder meer vertegenwoordigers van de Rotterdamse KvK, Rotterdam Topsport, de Rabobank en Done Right Events zitting hebben. Zo is de onafhankelijkheid optimaal gewaarborgd, en dat vind ik heel belangrijk."

Prijs
Naast een certificaat met de vermelding dat het etablissement de beste koffie van Veenendaal schenkt, ontvangt de winnaar ook een traditionele koperen koffieketel. De stichting Ketelbinkie heeft al 29 maal in Rotterdam de koperen koffieketel uitgereikt aan een lokale ondernemer. Peter Egge, vice-voorzitter van Ketelbinkie en verantwoordelijk voor de Koffieprijs lacht: "De 30e uitreiking vindt bij wijze van uitzondering niet in Rotterdam, maar in Veenendaal plaats. Een leuk uitstapje!".

Meer informatie over het beste kopje koffie van Veenendaal is te vinden op www.promotieveenendaal.nl/koffie.html.


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht