Ingezonden persbericht


Persbericht

"Op de rand van edel en alledaags"
Sieraden van Marly Kruytzer van 20-11 t/m 16-1-2011 te zien in Galerie Agnes Raben

Marly Kruytzer ziet het menselijk lichaam als een prachtige sculptuur waarop zij haar versierdrang kan uitleven. Na haar opleidingen HBO Mode, textiele werkvormen en Edelsmeden werkt zij inmiddels bijna 25 jaar zelfstandig als ontwerpster van sieraden. Kruytzer woont en werkt in Arnhem.

Het borduren op kleding met goud - en zilverdraad, zoals dat door de eeuwen is gedaan heeft Kruytzer van jongs af aan al gefascineerd. Het heeft haar aan het denken gezet over het gebruik van goud - en zilverdraad in het hedendaagse sieraad. Dit bracht haar op het idee om zelf in haar sieraden zilverdraad op een textiele manier te gaan gebruiken. Lange tijd werkte zij alleen met zilverdraad en ontwierp o.a. een serie hals - en hoofdsieraden 'water' genaamd. Naast het gebruik van edele metalen ging Kruytzer vervolgens op onderzoek uit naar het gebruik van niet edele metalen en kwam uit bij gecoat koperdraad in diverse kleuren. "Kan ik met gebruikmaking van 'gewone' materialen bijzondere sieraden maken ? " vroeg zij zich af en zocht daarmee grenzen op: "Zo belandde ik op de rand van edel en alledaags" en van Kunst ?, Kitsch ?

Te zien is een prachtige collectie hals - hoofd - armsieraden met een feestelijke uitstraling, vervaardigd uit het fijnste zilver -, goud - of gecoat koperdraad, soms gecombineerd met glas of met andere materialen.

Bij de opening van de tentoonstelling op zaterdag 20 november a.s van 15.00 - 18.00 uur zal Marly Kruytzer haar ontwerpen zelf toelichten. Galerie Agnes Raben is gevestigd op Nieuwstad 20 in Vorden (gemeente Bronckhorst) en geopend van donderdag t/m maandag van 11.00 -17.00 uur. Gesloten op Eerste Kerstdag Voor informatie: www.galeries.nl/agnesraben of T 0575 551647

*Op KunstZondagVorden, 12 december a.s. is de ontwerpster ook de gehele dag in de galerie aanwezig