Ingezonden persbericht



---


Campagne Succesvol Opvoeden
12 november 2010
Persbericht

20 november: Dag van de Rechten van het Kind

Elke ouder heeft wel eens een baaldag. En iedereen twijfelt wel eens over zijn aanpak. Helaas zijn soms daarbij de rechten van het kind in het geding! De CJG's in Midden-Brabant maken via de campagne Succesvol Opvoeden ouders bewust van hun stressmomenten, hun incidentele machteloosheid en hun opvoedingsstijl tijdens deze momenten. Op zaterdag 20 november wordt extra aandacht gevraagd voor de campagne. Op deze Dag van de Rechten van het Kind worden in winkelcentrum De Hovel in Goirle ouders en kinderen op ludieke wijze getrakteerd op een warm en gastvrij onthaal en geattendeerd op hun opvoedstijl.

Warm onthaal in 'huiskamer'
In samenwerking met Brasserie De Zeven Zonden, de gemeente Goirle en het Centrum Jeugd & Gezin Goirle (CJG) worden ouders en kinderen gastvrij onthaald in de 'huiskamer' van het CJG Goirle. Moeder Sjanne en puberdochter Cindy (twee acteurs) zullen het publiek geanimeerd betrekken bij de campagne en uitnodigen om iets lekkers te eten. Kinderen mogen aan de grote eettafel hun Hartenwens knutselen. De Zeven Zonden schenkt gratis koffie, warme chocolademelk en serveert heerlijke worstenbroodjes. De 'huiskamer' is ingericht naast de hoofdingang van de brasserie en is geopend van 13.30 tot 16.00 uur.

Centrum Jeugd & Gezin Goirle
De gemeente Goirle maakt van het moment gebruik om ouders en jongeren te vertellen dat zeer binnen kort een CJG in Goirle operationeel zal zijn. Kinderen ontvangen warme chocolademelk in een leuke CJG-beker die ze natuurlijk mee naar huis mogen nemen. Om 13.30 uur zal wethouder Jan Van Groenendaal (gemeente Goirle) en tevens trekker van de campagne de eerste bekers warme chocolademelk uitdelen en daarmee het evenement openen. Tevens zijn in de 'huiskamer' continue twee pedagogisch adviseurs van het CJG Goirle aanwezig om voorbijgangers te informeren over de mogelijkheden van het Centrum Jeugd & Gezin en om opvoedvragen te beantwoorden.

Interviewmoment wethouder Van Groenendaal
Om 13.00 uur zit wethouder Van Groenendaal in de 'huiskamer' klaar om vragen van verslaggevers en journalisten van de regionale en/of landelijke pers te beantwoorden. Hij kan enerzijds de campagne "Wat nou stress? Maak van de opvoeding een doorslaand succes!" toelichten en anderzijds informatie geven over de inrichting en de opening van het CJG Goirle.

Campagne Succesvol Opvoeden
De Regionale Aanpak Kindermishandeling (RAAK) Midden-Brabant heeft zich dit jaar tot doel gesteld om ouders en professionals voor te lichten over de wettelijke norm van geweldloos opvoeden. In samenwerking met de regionale Centra voor Jeugd en Gezin en de acht gemeenten in Midden-Brabant is een campagne Succesvol Opvoeden ontwikkeld. De CJG's in Midden-Brabant willen via deze campagne ouders bewust maken van hun stressmomenten, hun incidentele machteloosheid en hun opvoedingsstijl tijdens deze momenten. We willen bevorderen dat ouders deze stijl spiegelen aan dat wat wenselijk is. Waarna zij wellicht op zoek gaan naar alternatieven en hulp. Op de campagne site www.succesvolopvoeden.nl kunnen ouders een test maken en inzicht krijgen in hun opvoedstijl. Ook kunnen zij zich er herkennen in een aantal praktijksituaties en doorklikken naar adviezen en tips.

Wij nodigen alle media uit om redactionele aandacht te geven aan deze campagne. Daarvoor stellen wij ontwikkelde teksten en cartoons graag beschikbaar. (zie Downloads)