Cadillac en smart krijgen samen de Design Challenge Prijs op de 2010 Los Angeles Auto Show

20/11/2010 02:43

PR Newswire

LOS ANGELES, November 20, 2010 /PRNewswire/ -- Vandaag werd er een gelijkspel aangekondigd op de Los Angeles Auto Show 2010 Design Challenge. Na rijp beraad selecteerde de jury de Cadillac Aera en smart 454 WWT als de twee welverdiende winnaars. De ontwerpen werden geselecteerd op basis van hun comfort, veiligheid en rijvermogen - zonder ook maar iets op te geven van de vormgeving die de verbruikers verwachten. Het thema van dit jaar daagde de automobiel ontwerpstudio's uit om een auto voor vier passagiers te leveren van 1.000 pond (454 kg).

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060612/LAM005LOGO)

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060612/LAM005LOGO)

"Het toekennen van de winst in de Design Challenge van dit jaar was een ontzettend moeilijke beslissing om maken daar de kwaliteit van de inzendingen door de jaren heen erg gestegen is", waren de Design Los Angeles juryleden het met elkaar eens. "De winnaars van dit jaar - de Cadillac Aera en de smart 454 WWT - bieden twee verschillende versies van de 1.000 pond (454 kg) Wagen, maar zijn even verbluffend. Ze zijn beiden erg veelzeggend voor hun merk; GM combineert kunst en wetenschap terwijl smart het speelse met het leuke combineert." De Cadillac Aera 2+2 touring coupe gebruikt een lichaams-, 3D rooster-, mono-gevormd chassis met een flexibele druk polymeer huid om het gewicht, de aërodynamica en de veiligheid te optimaliseren. De smart 454 voorziet een chassis "breiwerk" van koolstofvezel door high-tech robotten, waarbij de flexibiliteit en de kracht geoptimaliseerd worden. Inzendingen werden beoordeeld door multi-discipline design professionals. Deze laatsten selecteerden de winnaar niet alleen op basis van het voldoen aan de gewichtsrestrictie (1.500 pond (680 kg) maximum met inzittenden), maar ook op basis van de artistieke schoonheid, het comfort, het uitzonderlijke design, de geschiktheid voor het verkeer, de duurzaamheid, het vermogen en de gebruiksvriendelijkheid van de wagen. Alle inzendingen voor de 1.000 pond (454 kg) Wagen leverden creatieve en gedetailleerde design verhalen. De Design Challenge is een erg geanticipeerde competitie waar autofabrikanten Southern California design studios tegen elkaar vechten om hun creativiteit uit te breiden. Ontwerpers houden ervan de uitdaging op te nemen daar het een sterk trefpunt is om hun talenten te tonen en verder nieuwe ideeën op automobielontwerp af te tasten. Bij de deelnemende design studio's hoorden de volgende:


- General Motors Advanced Design California


- Honda Advanced Design Studio, Pasadena, CA


- Mercedes-Benz Research and Development Japan: Advanced Design

Center Japan


- MAZDA Design Americas


- Mercedes-Benz Research & Development North America, Inc.:

Advanced Design Center California


- Nissan Design America


- Mercedes-Benz Advanced Design Germany


- Calty Design Research, Inc.


- Volvo Car Corporation: Monitoring and Concept Center VMCC

Over de Design Challenge De Design Challenge maakt deel uit van de Design Los Angeles Automobile Designers' Conferentie die tijdens de Los Angeles Auto Show Persdagen, 17-18 november, 2010 gehouden wordt. De afgelopen zeven jaren werd er elk jaar een nieuw Design Challenge thema gekozen. De belangijkste automobiel ontwerpstudio's tonen hun talenten, en strijden tegen elkaar om hun creativiteit uit te breiden en verder nieuwe ideeën op automobielontwerp af te tasten. De Design Los Angeles Conferentie geeft ontwerpers ook toegang tot design industrie leiders en bieden de mogelijkheid gemeenschappelijke industriekwesties aan te pakken. De competitie heeft prachtige reviews gekregen van journalisten. Tegelijkertijd heeft ze uitgebreide mediabelangstelling gekregen doorheen Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Voor meer informatie, inclusief beelden, neem dan een kijkje op CONTACT: Jessica Schmidt van The Rogers Group, +1-310-552-4177,






-