Dienstenbond CNV

Nieuws

19 november 2010

CNV Media en Kerngroep ZZP Audiovisueel beraden zich op verdere stappen

In 2009 en 2010 heeft CNV Media hard gewerkt aan het verbeteren van de positie van freelancers in de audiovisuele sector. Ondanks dat er een aantal belangrijke stappen zijn gezet, hebben we ons doel nog niet bereikt. Daarom beraden wij ons nu, samen met onze kerngroep van kaderleden, op de volgende stappen.

Lage tarieven, werkdagen van soms 17 uur of meer, te lange betalingstermijnen, onfatsoenlijk gedrag van opdrachtgevers, etc.; de positie van freelancers in de audiovisuele sector was alles behalve goed te noemen. In 2009 heeft CNV Media de handschoen opgepakt en getracht hier verandering in te brengen. We hebben de problemen bij de politiek onder de aandacht gebracht, we hebben contacten gelegd met een grote en diverse goep opdrachtgevers en we hebben, samen met de andere vakorganisaties, een set fatsoenlijke leveringsvoorwaarden opgesteld.

De afgelopen maanden heeft de zaak op een wat lager pitje gestaan, Dat heeft meerdere oorzaken, waaronder ook simpelweg de vakantie periode. Maar belangrijker zijn bijvoorbeeld de effecten van de economische crisis, en het aantreden van het nieuwe kabinet en de invloed die de voorgenomen bezuinigingen op de sector zullen hebben.

Nu we terugkijken op de afgelopen periode moeten we helaas constateren dat we ons doel bij lange na nog niet bereikt hebben. Daarom is de kerngroep onlangs bij elkaar gekomen om de balans op te maken. Duidelijk is dat als we nu niet doorzetten, al het harde werk, van ons èn van onze leden, voor niets is geweest. Eind deze maand praten we verder over onze vervolgstappen. Daarbij kunnen we uw hulp ook goed gebruiken! Heeft u opmerkingen of suggesties, laat het ons dan weten! In december informeren wij u verder over wat er te gebeuren staat.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.