Ingezonden persbericht


()
Rijswijk, 20 november 2010

669.013 euro Lotto-geld voor Koninklijk Nederlands Korfbalverbond

Dit jaar ontvangt de Nederlandse sport een recordbedrag van zo'n 51,6 miljoen euro uit de Lotto-bijdrage van 2009 aan goede doelen. Het geld wordt verdeeld over ruim 70 sportbonden. Gisteren overhandigde topkorfballer Tim Bakker samen met Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto, symbolisch een cheque ter waarde van 669.013 euro aan Kees Rodenburg, technisch directeur van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), na afloop van de openingswedstrijd Dalto-Koog Zaandijk van de Lotto Korfbal League in Driebergen. chequekorfbal - groot

Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto, overhandigde gisteren samen met topkorfballer Tim Bakker symbolisch een cheque ter waarde van 669.013 euro aan Kees Rodenburg, technisch directeur van het KNKV, na afloop van de openingswedstrijd Dalto-Koog Zaandijk van de Lotto Korfbal League in Driebergen. Foto: Marco Spelten (vrij van rechten bij redactioneel gebruik)

De afdracht van Lotto gaat via NOC*NSF naar de sportbonden. De bonden hebben een verdeelsleutel gemaakt, die aansluit bij de Sportagenda 2012. Bij de toewijzing van de bedragen wordt per bond gekeken naar onder andere de plannen met betrekking tot 'Leven Lang Sporten' en de ontwikkeling van de eigen sport. Met de donatie van Lotto wordt het voor topsporters mogelijk deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar ook de amateur- en breedtesport doet er zijn voordeel mee.

'Voor het KNKV betekent de Lotto-ondersteuning ondermeer het bekostigen van het trainingsprogramma van het nationale team en deelname aan EK's, WK's en World Games.' Daarnaast geeft technisch directeur Kees Rodenburg aan dat bovenop de zeer substantiële steun vanuit Lotto via NOC*NSF, Lotto ook de belangrijkste competitie van korfbal steunt. 'Deze heet niet voor niets de Lotto Korfbal League. Met deze sponsorinkomsten ontwikkelt het KNKV haar competitie steeds verder. Geen zaalsport trekt zulke volle zalen en kent zo'n goede videoanalyse als de Lotto korfbal League,' vertelt Kees Rodenburg.

Frank Bijman sprak van een recordjaar voor Lotto. 'Ons hele rendement komt ten goede aan goede doelen op het gebied van sport, cultuur, welzijn en gezondheid. We doneren dit jaar circa 20 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van cultuur, welzijn en volksgezondheid en daarnaast is bijna 52 miljoen euro van het rendement bestemd voor de sport,' aldus Bijman.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen Lotto-spelers, maar ook goede doelen winnen met Lotto. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.




Ingezonden persbericht