Politie Rotterdam Rijnmond

BOTSING NA ACHTERVOLGING

Datum publicatie: 20-11-2010 12:34

Een 20-jarige Rotterdamse automobilist is zaterdagmorgen na een korte achtervolging door het centrum van Rotterdam aangehouden door de politie. Op de Nieuwe Binnenweg verloor de man de macht over het stuur en kwam hij in botsing met een geparkeerde auto. De man bleek teveel te hebben gedronken.

Rond 08.30 uur hoorden agenten een bestuurder met piepende banden optrekken nabij kruising van de Witte de Withstraat met de Eendrachtsweg. Op de kruising van de Eendrachtsweg met de Blaak kreeg de bestuurder een stopteken van agenten van het fietsteam. Ze spraken de man aan, maar hij trok op en ging er met hoge snelheid vandoor. Een politiebus zette de achtervolging in.

Op de Nieuwe Binnenweg verloor de bestuurder de macht over het stuur. Hij raakte een geparkeerd staande auto en vervolgens een boom. Het voertuig kwam op het trottoir tot stilstand.

De bestuurder ging er te voet vandoor, maar kon in de omgeving worden aangehouden. Agenten hielden ook de 23-jarige Rotterdamse bijrijder aan. Op het bureau bleek dat de bestuurder teveel had gedronken.