Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Rijbewijs van Huissenaar ingevorderd

Publicatiedatum: 20-11-2010 11:42:34

HUISSEN - Het rijbewijs van een 18-jarige Huissenaar is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november ingevorderd.

De man zou die nacht met een bekende van hem in een auto over de Stadsdam in zijn woonplaats hebben gereden. Op een gegeven moment zou de auto zijn gaan slippen en de dijk zijn afgereden. Onderaan de dijk stond een wagen geparkeerd; dit voertuig werd geraakt. Van de Huissenaar werd een ademtest afgenomen. Het bleek dat deze beginnend bestuurder onder invloed verkeerde (1,20 promille). De jongeman werd aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.
Voor zover bekend was er bij het ongeval enkel sprake van materiële schade.
(129926)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsverlichtingscontrole in Rivierenland-Oost

Publicatiedatum: 20-11-2010 11:42:13

ZEVENAAR e.o. - Enkele agenten hebben vrijdagavond 19 november op diverse plaatsen de verlichting van fietsers gecontroleerd.

Hierbij liepen 55 fietsers `tegen de lamp'. Zij kregen een boete van 35 euro, omdat zij geen goed werkende verlichting hadden. Tevens kregen zij een set led-fietslampjes, zogeheten thuiskomertjes, zodat ze zichtbaar en veilig thuis konden komen.
De agenten bekeurden ook nog andere verkeersdeelnemers. Er waren twee bonnen voor personen die door rood licht reden, één bestuurder bleek te rijden zonder rijbewijs en eenmaal werd verbaal opgemaakt omdat twee personen op de passagiersstoel zaten.
De verlichtingscontroles werden uitgevoerd in de gemeenten Zevenaar (27 bekeuringen voor ondeugdelijke verlichting), Duiven (21 bekeuringen voor ondeugdelijke verlichting), Westervoort (7 bekeuringen voor ondeugdelijke verlichting) en Rijnwaarden (iedereen had de verlichting keurig in orde). De controles werden gehouden van 18.00 uur tot 22.00 uur.

Val op!
De dagen worden korter en het weer onstuimig. Om die reden is het belangrijk dat alle verkeersdeelnemers goed zichtbaar zijn. De campagne `Val op!' richt zich op de fietsers in het bijzonder. Zij vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Om hun zichtbaarheid en daarmee hun veiligheid te vergroten, worden zij gewezen op goedwerkende verlichting en reflectie. De politie gaat hier op ludieke wijze aandacht voor vragen, maar zal er ook scherp op controleren.
De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, de Gelderse politiekorpsen, de Fietsersbond, VVN en de Gelderse gemeenten. De campagne duurt tot medio december. (129800)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkelontzegging voor Arnhemmer in Duiven

Publicatiedatum: 20-11-2010 11:41:49

DUIVEN - Een 32-jarige Arnhemmer heeft vrijdagmiddag 19 november een winkelontzegging gekregen.

Personeel van een winkel aan de Nieuwgraaf in Duiven zou gezien hebben dat de man goederen wegnam. Na het passeren van de kassa werd hij aangehouden. Hij zou spotjes en een lichtschakelaar hebben weggenomen. De Arnhemmer werd vervolgens overgedragen aan de gewaarschuwde politie. (129824)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhouding na niet opvolgen vordering

Publicatiedatum: 20-11-2010 11:41:21

ZEVENAAR - Een 18-jarige inwoner van Tolkamer is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november aangehouden op de Markt in Zevenaar. Hij voldeed niet aan vorderingen om te vertrekken.

Agenten zagen dat twee jongemannen (waaronder de 18-jarige) onenigheid met elkaar hadden. De reden voor het conflict is nog onbekend; mogelijk was er drank in het spel. De partijen werden gescheiden en de jongens werden gevorderd het centrum te verlaten. De één vertrok, maar de ander bleef. Na meerdere malen het bevel om te vertrekken te hebben gegeven, leek het er op dat de man uit Tolkamer verrok. Echter, na enkele minuten was hij weer terug. Hierop werd hij aangehouden. (129917)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---