Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 november 2010

Autobrand, politie roept op om alert te zijn Almelo
Vrijdag 19 november is er een autobrand geweest aan de Blauwhuisweg in Almelo.

Rond 22.00 uur werd er melding gedaan van de autobrand. De brandweer had het vuur snel onder controle en bluste de brand.

Politie Twente roept mensen op alert te zijn bij autobranden in Almelo en als er zaken zijn die ze niet vertrouwen direct contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000. (2010104530)

Fietsster gewond bij aanrijding

Rijssen

Een 69-jarige fietsster uit Holten raakte vrijdag 19 november gewond bij een aanrijding met een automobiliste.

Vrijdag 19 november omstreeks 14.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Haarstraat in Rijssen. Een 69-jarige fietsster uit Holten fietste over de Parallelweg en wilde de Haarstraat oversteken. Op dat moment reed een 31-jarige automobiliste uit Rijssen over de Haarstraat, komende uit de richting van het centrum. De fietsster kwam in aanrijding met de automobiliste, kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010104403)

Huisverbod uitgereikt

Hengelo

Een 45-jarige man uit Hengelo heeft vrijdag 19 november een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van geweld in het gezin. (2010104343)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Voetganger aangereden door automobilist

Almelo

Een 72-jarige vrouw raakte vrijdag 19 november gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Vrijdagmiddag 19 november omstreeks 13.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op De Werf in Almelo. Een 48-jarige automobilist uit Gorssel reed met zijn auto achterwaarts op een parkeerplaats aan De Werf in Almelo. De automobilist zag hierbij een 78-jarige voetgangster over het hoofd. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010104367)

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Enschede

Een 21-jarige automobilist uit Enschede raakte zaterdag 20 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en doorreed na een eenzijdige aanrijding.

Zaterdag 20 november omstreeks 02.30 uur hoorden surveillerende agenten, op de Oldenzaalsestraat in Enschede een enorme knal. Even later zagen zij een beschadigde auto met een lekke band rijden. De auto werd stopgezet door de agenten. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 21-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd een ademtest gevorderd. De man wilde niet meewerken en stak snel een sigaret op. Na meerdere vorderingen wilde de man de sigaret niet uit doen en begon zich te verzetten. De man werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Zijn 20-jarige bijrijder probeerde de aanhouding te beletten en bedreigde de agenten. Na enkele waarschuwingen werd de bijrijder ook aangehouden. De ademanalyse van de automobilist op het politiebureau wees 1,36 promille uit. De man is een beginnend bestuurder en het rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, het doorrijden na een aanrijding en het plegen van verzet bij de aanhouding. (2010104566)

Man aangehouden voor stalking en bedreiging

Enschede

Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdag 19 november aangehouden. De man bedreigde en stalkte al geruime tijd een 29-jarige vrouw uit Enschede. De 28-jarige kon worden aangehouden door de politie en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010101707)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede
Een 29-jarige man uit Enschede werd op vrijdag 20 november aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een eetgelegenheid aan Het Bijvank in Enschede.

In de nacht van vrijdag 19 november op zaterdag 20 november omstreeks 01.15 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een eetgelegenheid aan Het Bijvank in Enschede. De direct ter plaatse gekomen politieagenten troffen de verdachte aan bij de deur. De inbreker, een 29-jarige Enschedeër, kon door de politie worden aanhouden en werd meegenomen naar het politiebureau. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010104544)

Man aangehouden voor zwaaien met mes en vernielen van een auto Almelo
Een 49-jarige man uit Almelo werd zaterdag 20 november aangehouden, omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol, met een mes aan het dreigen was en een geparkeerde auto had vernield. Medewerkers van Stadstoezicht zagen de man omstreeks 03.15 uur lopen op de Wondestraat. De man rende vanuit een woning naar buiten met een mes in zijn hand. Een geparkeerde auto moest het ontgelden voor de, vermoedelijk dronken, man. De politie kon de man, een 49-jarige Almeloër, aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010104575)

Resultaten actieweek politie cluster West Nijverdal / Wierden / Rijssen In het kader van de actieweek in cluster West heeft de politie op vrijdag 19 november gecontroleerd op restalcohol en algemene verkeerszaken.

De politie heeft op vrijdag 19 november tussen 11.00 uur en 15.00 uur een verkeerscontrole op de Nijverdalseweg in Rijssen gehouden. Van de 1078 passanten reden er 215 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 86 km/h waar 50 km/h is toegestaan.

Een multidisciplinaire controle werd in samenwerking met de Politie Twente, Douane, Belastingdienst, marechaussee en de Rijksdienst voor wegverkeer tussen 09.00 uur en 15.00 uur op de N347 gehouden. Er werden 47 processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere, het rijden met gladde banden, niet dragen van een autogordel, scherp uitstekende delen, niet hands-free telefoneren en niet goed werkende verlichting. Door de Belastingdienst werd ter plaatse 15.677 euro contant geïnd aan openstaande vorderingen en is er voor ruim 750.000 euro beslag gelegd op voertuigen.

De Politie Twente trof in één auto een doorgeladen pistool en een groot geld bedrag aan. De drie inzittenden van deze auto, een 22-jarige man uit Appelscha, een 22-jarige man uit Ulft en een 26-jarige man uit Doetinchem zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie Twente heeft ook gecontroleerd op het inhaalverbod van vrachtauto's op de A1. Hiermee hoopt ze de verkeersveiligheid te verhogen en de frustratie bij overige weggebruikers weg te nemen. Vrachtauto's die inhalen staan in de ergernis top tien van weggebruikers. Op vrijdag 19 november tussen 15.00 uur en 18.00 uur, heeft politie Twente in samenwerking met een helikopter van het KLPD gecontroleerd op deze overtreding op de A1 tussen Azelo en Bathmen. In totaal werd tien maal een inhaalverbod genegeerd. De overtreding kost E 160, 00. Een bestuurder uit Litouwen kreeg een proces-verbaal voor het hebben van een valse verlofbrief. Hij moest ter plaatse een boete van 1760,- euro betalen.

Actieweek
De politie in cluster West (Rijssen-Holten / Hellendoorn / Wierden / Rijssen) houdt van 15 tot en met 20 november een actieweek. Op basis van signalen van inwoners van de gemeenten worden de controles gehouden. De actieweek moet bijdragen aan het verhogen van de veiligheid in cluster West. (2010104391, 2010104430, 2010104425 / 2010104481)