Ingezonden persbericht


Renger van der Zande vooraan bij Grand Prix Macau

Het indrukwekkende startveld van de dertig snelste Formule 3-coureurs uit de wereld reed vanmorgen de kwalificatierace. De uitslag bepaalt de startopstelling bij de finale op zondag. Renger van der Zande, met het debuterende Motopark-team, eindigde op de zesde plaats.

Download hi-res image De organisatie kwam gisteren in de problemen met de afwikkeling van het tijdschema. Vele crashes, in verschillende klassen, brachten herstelwerk aan de baan met zich mee. Daarom werd de kwalificatietraining van de Formule 3 naar vandaag verplaatst, met kort daarna de kwalificatierace.

Renger van der Zande, met het Duitse Motopark-team, moest van een achtste startplaats komen. Precies zo'n plaats waar het op Macau mis kan gaan op het bochtige maar snelle stadscircuit op de heuvel, met de vangrails pal aan de baan. De kop van het veld hield het deze keer redelijk droog, qua crashes. Het veld werd gedomineerd door het onverslaanbare Franse Signature-team, die met coureurs Mortara, Vanthoor en Abt de eerste drie plaatsen innam. Williams Formule 1-reserverijder Bottas en de vierde Signature-auto met Wittmann, volgden op plaats vier en vijf. En Renger van der Zande nam de zesde plaats op de finish in. Voor de snelle Nederlander, met de reputatie van teamontwikkelaar, een zeer goed resultaat.




Ingezonden persbericht