Nederlandse kinderrechtenorganisaties vieren kinderrechtenverdrag

20/11/2010 13:43

Save The Children Nederland

Opening indringende fototentoonstelling 'Kinderen: De Toekomst'

Nederlandse kinderrechtenorganisaties vieren kinderrechtenverdrag

Vandaag, 20 november 2010, bestaat het VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind 21 jaar. Aan de vooravond van deze viering presenteerden acht Nederlandse kinderrechtenorganisaties de fototentoonstelling 'Kinderen: De Toekomst'. Voormalig minister van Jeugd en Gezin, André Rouvoet, opende gisteren samen met een tweetal jongeren de tentoonstelling in het Kinderrechtenhuis in Leiden.

Via de tentoonstelling vragen de kinderrechtenorganisaties aandacht voor de rechten van kinderen wereldwijd en brengen deze rechten op een indringende manier in beeld. De tentoonstelling is een initiatief van: Defence for Children - ECPAT Nederland, Compassion, Plan Nederland, Red een Kind, Save the Children, SOS-Kinderdorpen, WereldOuders en World Vision. De tentoonstelling kan tot begin 2011 vrij bezocht worden, waarna deze zal gaan reizen door Nederland.

Het VN Verdrag inzake de Rechten van het kind is gebaseerd op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Het werd aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 20 november 1989 en werd van kracht op 2 september 1990, na ratificatie door 20 lidstaten.





http://www.kinderrechtenhuis.nl