Gemeente Dongen

Welk Dongens kind verdient een lintje?

Publicatiedatum: 1-9-2010

Op zaterdag 20 november reikt burgemeester Simone Dirven-van Aalst samen met wethouder René Roovers voor de derde keer Kinderlintjes uit aan kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar die iets bijzonders hebben gedaan. Ouders, opas, omas, meesters, juffen, buurvrouw, wijkagent: kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het de gemeente voor vrijdag 29 oktober 2010 weten! Alle basisscholen in Dongen ontvangen binnenkort aanmeldformulieren. Ook vindt u informatie op www.dongen.nl.

Op televisie zien we vaak volwassenen die een onderscheiding van de burgemeester of zelfs van de koningin krijgen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld iemands leven gered, een uitvinding gedaan of een super record gevestigd. Kinderen worden hierbij nog wel eens vergeten. En dat terwijl er ook kinderen zijn die het goede voorbeeld geven. Daarom reikt de gemeente Dongen sinds vorig jaar het Kinderlintje uit.

Voor wie is het Kinderlintje?

Het Kinderlintje is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar in de gemeente Dongen die zich belangeloos hebben ingezet voor de Dongense samenleving. Een paar voorbeelden:


- een kind dat iets heldhaftigs heeft gedaan zoals bijvoorbeeld het redden van een dier uit een benarde situatie


- een kind dat zich heeft ingezet voor een goed doel


- een kind dat oudere mensen heeft geholpen


- een kind dat met een nieuw initiatief komt.

Hoe meld je een kind aan?

Iedereen kan een kind aanmelden via een speciaal formulier. De gemeente verspreidt de formulieren via de basisscholen en centrale locaties, zoals De Cammeleur, JC de Poort en de bibliotheek. Ook is het formulier te downloaden via deze pagina. Let op: de inschrijftermijn sluit op vrijdag 29 oktober 2010. Bij het voorstel dient u twee personen op te geven die volledig achter de voordracht staan.

Jury
Na de sluitingsdatum beoordeelt een jury welke kinderen in aanmerking komen voor een lintje. Deze jury bestaat uit burgemeester Simone Dirven-van Aalst, wethouder René Roovers en zuster Rafaël. De genomineerde kinderen, hun ouders en de personen die iemand hebben voorgedragen ontvangen te zijner tijd een speciale uitnodiging voor de feestelijke uitreiking op zaterdag 20 november 2010.