Dave Berry speciale gast op 34e Mega Platen en CD Beurs


Utrecht, 27 oktober 2010

BR Music lanceert tijdens de Mega Platen & CD Beurs in de Jaarbeurs Utrecht op zaterdag 20 november rond 11 uur de nieuwe British Invasion boxset. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door Dave Berry (This Strange Effect) en wordt uitgereikt door Roy Teysse van Universal Music Nederland. Na de uitreiking brengt Dave ook nog een aantal nummers ten gehore en signeert hij exemplaren van de boxset. De box is het gehele weekeinde van de beurs, zaterdag 20 en zondag 21 november 2010, bij stand 352 te verkrijgen. Daarnaast lanceert BR Music tijdens de beurs 192TV, 24 uur per dag gouwe ouwe clips met de nadruk op de jaren 50, 60 en 70.

Zeven beroemde popfotografen zeldzame platen, signeersessies, taxaties en live optredens

Op de Mega Platen & CD beurs, die voor de 34ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken op het gebied van muziek. Dit najaar is een grote expositie van zeven wereldberoemde popfotografen met honderd foto's van beroemde artiesten en bands. Daarnaast presenteert en signeert de Oostenrijkse topverzamelaar Hans Pokora zijn nieuwste boek met zeldzame platenhoezen. Muziek blijkt een goede investering te zijn. Fanatieke verzamelaars kunnen hun hart ophalen met de presentatie van de Rare Record Price Guide 2012: dé prijscatalogus van zeldzame platen.

Foto-expositie Masters of Light
De Amerikaanse fotograaf George DuBose samensteller van de expositie Masters of Light vertegenwoordigt de zeven popfotografen. Op de beurs toont hij 100 foto's van zijn collega's waaronder Mick Rock, die de eerste magazine cover van Madonna fotografeerde en verder bekend is van zijn werk met David Bowie en van Curtis Knapp. Daarnaast toont DuBose de vele foto's die hij maakte voor de punkrockgroep The Ramones. Ook is gesigneerd werk te zien en te verkrijgen van Chip Simons, Adriaan Boot, Jeffrey Newbury en Josh Cheuse.

Boekpresentatie
Op de eerste dag van de Mega Platen & CD Beurs wordt een bijzonder boek gepresenteerd dat is samengesteld door Hans Pokora. Daarin geeft deze Oostenrijkse topverzamelaar een overzicht van zeldzame en unieke folk, beat, garage en psychedelische platen uit de jaren zestig en zeventig. Pokora verzamelt al meer dan veertig jaar zeldzame platen uit deze periode. Dit boek, genaamd 6001 Record Collector Dreams, is de zesde en laatste in een reeks naslagwerken voor muziekverzamelaars. Hans Pokora is persoonlijk aanwezig om zijn boek te signeren en taxaties te verrichten.

Three Imaginary Boys Popquiz
Op zaterdag 20 november presenteren de Three Imaginary Boys uit Utrecht hun fabuleuze popquiz, powered by doubleveeconcerts. Aanvang 15.00 uur. Iedereen mag meedoen en er zijn veel prijzen te winnen waaronder 4 X 2 concertkaartjes, beschikbaar gesteld door www.doubleveeconcerts.nl.

Wonderland Licht Show
Tijdens de Mega Platen & CD beurs geeft Peter van Wijngaarden met zijn Wonderland Licht Show een live performance, inclusief adembenemende effecten met prisma's, rasters en vloeistofdia's. De uit de Zaanstreek afkomstige Wonderland Licht Show ontstond in 1967 en was een project van Frans Room en Peter van Wijngaarden. Beiden toerden door binnen- en buitenland en waren o.a. te zien op het eerste Flight to Lowlands Paradise festival in de Jaarbeurs in Utrecht.
Ook vertoonden zij kleurrijke kunsten bij optredens van The Small Faces, Pretty Things, Slade, Sandy Coast en Supersister. Recent verleenden zij hun medewerking bij de ontwikkeling van de twee liquidlightshow DVD's: Extravaganza & Innervisions, een project van www.universalcolors.nl. Beide dvd's zijn te verkrijgen op de beurs. Meer informatie op: universalcolors.nl

Taxatie zeldzame platen: een goede investering
Terwijl de aandelenmarkt is ingestort zijn de prijzen van unieke en gewilde platen omhoog geschoten. Verzamelaars zijn bereid grote bedragen te betalen voor zeldzame releases in perfecte conditie. Een goede hulp hierbij is de Rare Record Price Guide 2012, een catalogus met prijzen van zeldzame platen: van Pink Floyd's debuut LP, via de meest gewilde platen uit de psychedelische periode tot platen van The Beatles. Auteur Ian Shirley, journalist bij het vooraanstaande Britse muziekblad Record Collector, is op zaterdag aanwezig om platen van bezoekers te taxeren, vragen te beantwoorden en zijn boek te signeren.

Sneak Preview nieuw album Maiden UniteD
Op zaterdag 20 november verzorgt Maiden uniteD een akoestisch optreden. Het nieuwe album 'Mind The Acoustic Pieces' van deze groep komt 9 december uit. Ter promotie wordt op de beurs een groot aantal nummers live ten gehore gebracht. De bezetting van Maiden uniteD is: Vocals: Damian Wilson (Threshold/Ayreon), Guitar: Ruud Jolie (Within Temptation), Bass: Joey Bruers (Up The Irons), Piano: Marco Kuypers (Silkstone/Cloudmachine), Drums: Mike Coolen (Cloudmachine). Een must voor alle metal en vinyl fans!

Beans & Fatback
Een mix van Blue Eyed Country Soul, met een vleugje Jingle Jangle Pop, is het die Beans & Fatback vol overgave de ruimte in slingert. Of zoals DJ St. Paul het doeltreffend wist te omschrijven: 'Country, Soul en folk versmelten in een handclap. Jamie Lydell, Ryan Adams, Mark Ronson en 1972 Rolling Stones zijn enkele referenties die door het hoofd schieten. Maar in haar diversiteit blijft deze verzameling liedjes voortdurend uniek'. Voeg hier de bijzondere samenstelling van de band aan toe; twee drummers, Hammond orgel, piano, bas, twee gitaristen, zang en veel, heel veel percussie en je hebt het recept voor een win win situatie. Beans & Fatback speelt op zondagmiddag.

Wie, wat waar
Mega Platen & CD Beurs 2010 in Jaarbeurs Utrecht
Zaterdag 20 november van 9.00 tot 17.00 uur, zondag 21 november van 10.00 tot 17.00 uur. Voorverkoop via www.recordplanet.nl: 10,50 euro per dag of 18,50 euro voor twee dagen. Entreekaarten aan de kassa: 12 euro per dag of 20 euro voor twee dagen. Kinderen tot en met elf jaar gratis.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie (