Ingezonden persbericht




Eerst was er de stofkam. Toen kwam de efficiencykorting. Nog weer later de kaasschaaf. En nu is er de botte bijl. Het kabinet zet frontaal de aanval in op kunst en cultuur. Er wordt ruim 20% gekort. En als toegift gaat de BTW op kaartjes voor beeldende kunst, concerten en voorstellingen omhoog van 6 % naar 19%. En dat terwijl de hele kunstenbegroting van het Rijk niet groter is dan de aanleg van een paar kilometer snelweg. Dat is geen bezuinigen, dat is moedwillig slopen van iets waar het gros van de Nederlanders van geniet en waar alle Nederlanders van profiteren.

Landelijke actie op 20 november
Op zaterdag 20 november 2010 is het publiek aan zet, van Maastricht tot Groningen, van Rotterdam tot Arnhem. Laat uw stem horen en schreeuw mee om cultuur. Samen produceren we één collectieve, keiharde schreeuw die door heel Nederland klinkt. Het kabinet zal weten dat Nederland zijn cultuur wil behouden. NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR bundelt de stemmen van allen die willen voorkomen dat er onherstelbaar wordt gesnoeid in kunst en cultuur.

Wat betekenen de bezuinigingen voor Introdans?
De acties zijn een algemene schreeuw om cultuur; op een later moment worden de definitieve kaders van de bezuinigingen bekend. Als het budget van Introdans wordt gekort, dan zijn de gevolgen groot: met minder dansers kunnen we ons repertoire voor jong en oud niet meer opvoeren; met minder uitvoeringen wordt onze reikwijdte kleiner; met minder budget voor educatie kunnen wij niet meer investeren in het publiek van de toekomst. Geïnspireerd door ons huidige publieksbereik willen wij blijven doen waar wij goed in zijn: DANSEN ... voor u.

Introdans nodigt u uit
In Arnhem zijn er op zaterdag 20 november verschillende optochten vanuit de culturele instellingen. U bent vanaf 14.00 uur welkom bij Introdans, Vijfzinnenstraat 82, 6811 LN Arnhem. Het programma is - onder voorbehoud - als volgt:
- vanaf 14.00 uur ontvangst

- 14.15 uur gezamenlijke repetitie van de 'processiemars' (een korte en eenvoudige choreografie)
- 15.00 uur optocht vanuit diverse locaties naar Musis Sacrum
- 16.00 uur slotmanifestatie met diverse optredens in en om Musis Sacrum
- 17.00 uur einde
Een update van de informatie is te lezen via: http://www.introdans.nl/nl/profusers_nieuws_spec.asp?p=42&id=407

Om in te schatten wie wij kunnen verwachten, vragen wij om uw komst aan te kondigen via welcome@introdans.nl met een opgave van het aantal mensen. Wij hebben uw schreeuw hard nodig, aarzel niet en stuur dit bericht door. Wij zien en horen u graag!

Namens alle medewerkers van Introdans,
Ton Wiggers (medeoprichter en algemeen directeur) en Roel Voorintholt (artistiek directeur)


Introdans | Vijfzinnenstraat 82 | 6811 LN Arnhem | P.O. Box 73 | 6800 AB Arnhem | NL t. +31-26-3512111 | f. +31.26-3515647 | www.introdans.nl | welcome@introdans.nl