Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot zaterdag 20 november 2010 om 14.00 uur. In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis gelieve het embargo te respecteren.

Uitreiking Jongerenlintjes 2010

De burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen reikt op zaterdag 20 november 2010 om 14.00 uur Jongerenlintjes uit aan vijf Utrechtse jongeren die zich op bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. De uitreiking van de Jongerenlintjes vindt plaats op de Dag van de Rechten van het Kind.

Een deskundige jury heeft de inzendingen beoordeeld en unaniem besloten het Jongerenlintje toe te kennen aan:
- Sabina Abels (9) voor het organiseren van een handtekeningactie om het TKD Tigers sportprogramma te introduceren op Utrechtse basisscholen, als aanvulling op de gymlessen;
- Gustavo Burgos Roca (13) voor het organiseren van een inzamelingsactie ten behoeve van schoolkinderen in zijn geboorteland Bolivia;
- Zjuul Speijers (7) voor het tijdig halen van hulp zodat een te water geraakte vriend kon worden gered;
- Loubna Lamin (9) en Elise Zimmer (10) voor hun inzamelingsactie, waarvan de opbrengst naar de slachtoffers van de watersnoodramp in Pakistan was bestemd.

De uitreiking door burgemeester Wolfsen vindt plaats in de grote trouwzaal van het stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2.

De gemeenteraad van Utrecht heeft het Jongerenlintje in 2008 ingesteld. Het is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar, die zich op bijzondere manier hebben ingezet voor anderen.

Programma
14.00 uur Ontvangst gasten
14.15 uur Welkom door burgemeester Wolfsen
14.20 uur Burgemeester Wolfsen leest het juryrapport voor en reikt de Jongerenlintjes uit 14.45 uur Afsluiting officiële gedeelte met een groepsfoto 14.50 uur Afsluiting met een hapje en drankje
15.30 uur Einde bijeenkomst