Socialistische Partij Rotterdam

ROTTERDAM SCHREEUWT OM CULTUUR! SCHREEUW MEE, VANAF 15.00 UUR

19-11-2010 * Ook de Rotterdamse SP zal morgen schreeuwen voor het behoud van cultuur. Als je cultuur een warm hart toedraagt, kom dan naar het Schouwburgplein en schreeuw mee om 15.00.

Festivalgangers, boekenwurmen, jazzliefhebbers, toneelliefhebbers, acteurs en actrices, amateurdansers, museumbezoekers, beeldend kunstenaars, pianisten, line-dance cursisten, filmfanaten, politici, circusartiesten, balletdansers, popmuziekfans, pottenbakkers, theaterdocenten: iedereen die kunst en cultuur belangrijk vindt, schreeuw luidkeels mee op zaterdag 20 november op het Schouwburgplein.

Programma Vanaf 15.00 uur start een muzikaal programma met o.a. een optreden van Sabrina Starke met de speciaal voor de gelegenheid samengestelde band van Rotterdamse topmuzikanten o.l.v. Keimpe de Jong. De optredens van verschillende artiesten worden afgewisseld met hartenkreten van een verschillende bekende Rotterdammers zoals o.a. John Buijsman, Jack Wouterse, Mylène d'Anjou, Jacques van Heijningen en Romana Vrede. De presentatie ligt in handen van Jan Kooijman (voormalig danser bij Scapino en momenteel bekend van Goede Tijden Slechte Tijden en als jurylid bij So You Think You Can Dance).

Na een 'Havensymfonie', waarbij alle stoomfluiten van de boten in de havens, waaronder ook De Rotterdam, tegelijkertijd een luid signaal laten horen en de 'Stille Schreeuw' van de Rotterdamse dansgezelschappen volgt de door Keimpe de Jong gedirigeerde SCHREEUW! en is het de beurt aan de menigte op het Schouwburgplein.

Ook zal Rotterdam zaterdag 20 november een aantal bronzen beelden van haar Internationale Beelden Collectie in de openbare ruimte moeten missen. Ter voorbereiding op de manifestatie op het Schouwburgplein wordt het beeldenterras op de Westersingel met zwart plastic ingepakt. Alleen via een QR code kan met een smartphone het beeld ter plekke nog bekeken worden.