Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS

Hilversum, 19-11-2010

Radio

TROS KAMERBREED

Uitzending

Radio 1 - 11.04 uur

NATIONALE EN EUROPESE POLITIEK CENTRAAL

IN TROS KAMERBREED

Gasten in TROS KAMERBREED van zaterdag 20 november zijn de Europarlementariërs Esther de Lange (CDA) en Barry Madlener (PVV) en VVD-Tweede Kamerlid Han ten Broeke.

Bij Defensie moet de komende jaren een miljard euro bezuinigd worden en dat gaat ten koste van zo'n tienduizend banen.

Over de gevolgen hiervan voor de Nederlandse krijgsmacht en de inzetbaarheid van Nederlandse militairen bij buitenlandse missies praten Kees Boonman en Margriet Vroomans met VVD-defensiewoordvoerder Han ten Broeke. Ook de toekomst van de NAVO, die dezer dagen besproken wordt op de NAVO-top in Lissabon, komt aan bod.

Europa stond deze week ook volop in het nieuws. Het Europees Parlement en de ministers van Financiën van de lidstaten kregen ruzie over geld: ze werden het niet eens over de begroting van de Europese Unie. Nederland kreeg het verwijt niet te handelen in de Europese geest door zich te verzetten tegen meer zeggenschap voor het Europees Parlement. Met de Europarlementariërs De Lange en Madlener en Tweede Kamerlid Ten Broeke wordt gesproken over de opstelling van Nederland. Voert Nederland een andere koers ten opzichte van Europa sinds het kabinet VVD-CDA, dat gedoogsteun krijgt van de PVV? En hoe groot zijn hun zorgen over de financiële crisis in Europa, nu ook Ierland failliet dreigt te gaan? En welke gevolgen kan dit hebben voor de euro en dus voor Nederlandse burgers?

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.