Gemeente Rotterdam



2010 | 00

19 november 2010

NB. Onder Embargo tot
zaterdag 20 november,
16.00 uur.

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Omsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Koninklijke onderscheiding voor J. Brommer, B. van Dijk, C. Voortman, mevrouw J. Voortman-Copier en P.J. Wolf

Op zaterdag 20 november om 16.00 uur reikt burgemeester Ahmed Aboutaleb Koninklijke onderscheidingen uit aan de heren J. Brommer, B. van Dijk, C. Voortman, mevrouw J. Voortman-Coupier en de heer P.J. Wolf bij Speeltuinvereniging Schiewijk aan het Sidelingepad 10 in Overschie. Zij worden allen Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvangen deze onderscheiding voor hun verdiensten als vrijwilliger bij de Speeltuinvereniging Schiewijk.

De inmiddels ruim 50 jaar oude speeltuinvereniging Schiewijk is een grote vereniging die veel gezinnen met kinderen en een groot aantal vrijwilligers in haar ledenbestand heeft. De heer J. Brommer is sinds 1987 tot en met heden als vrijwilliger verbonden aan de speeltuinvereniging. Hij verzorgt de wekelijkse wandeltocht voor 55-plussers en de routes van de avondvierdaagse van 5 en 10 km. Daarnaast is hij actief als adviseur binnen de speeltuinvereniging en verzorgt hij mede het onderhoud en de groenvoorziening van de speeltuin en de directe omgeving.

De heer B. van Dijk is sinds 1985 tot en met heden als vrijwilliger verbonden aan de speeltuinvereniging. Naast zijn werkzaamheden als toezichthouder op de speeltuin is hij actief als medewerker activiteiten in de avonduren en op de zaterdagen. Daarnaast verricht hij kleine werkzaamheden en maakt hij deel uit van het kinderverjaardagenteam.

Mevrouw J. Voortman-Copier is vanaf 1976 tot en met 1995 actief geweest als hulpleidster bij de volksdanslessen. Vanaf 1989 tot en met heden is zij onder andere toezichthoudster bij de wekelijkse disco en actief bij diverse activiteiten die worden georganiseerd door de vereniging. Zij heeft inmiddels vele kinderen het schminken geleerd.

De heer C. Voortman is sinds 1973 betrokken bij de speeltuinvereniging. Hij heeft jarenlang volksdansles gegeven aan de kinderen van de speeltuin tot de leeftijd van 14 jaar. Vanaf 1989 tot en met heden is hij als diskjockey actief binnen de vereniging. Sinds 1989 is hij als bestuurslid verantwoordelijk voor alle technische zaken. Daarnaast draagt hij zorg voor het organiseren van kinderspelletjes op Koninginnedag en zet hij de route uit voor de jaarlijkse fietspuzzeltocht voor de jeugd.

De heer P.J. Wolf is sinds 1976 als bestuurslid betrokken bij de speeltuin. De eerste 5 jaar was hij actief als sport- en spelleider. Sinds 1981 is hij redactiemedewerker van het verenigingsblad en verzorgt hij de jaarstukken van de verenigingen. Daarnaast heeft de heer Wolf van 1981 tot 2001 als Sinterklaas zijn sporen verdiend. Nog steeds organiseert hij jaarlijks voor circa 100 kinderen het sinterklaasfeest op de speeltuin.