Zeven beroemde popfotografen exposeren op Mega Platen & CD Beurs

Persbericht
Utrecht, 7 september 2010

Zeldzame platen, signeersessies, taxaties en live optredens

Op zaterdag 20 en zondag 21 november 2010 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op deze manifestatie, die voor de 34ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken op het gebied van muziek. Dit najaar is ook een grote expositie te bewonderen met honderd foto's van zeven wereldberoemde popfotografen waaronder beroemde artiesten en bands als The Clash, Madonna en David Bowie. Daarnaast presenteert en signeert de Oostenrijkse topverzamelaar Hans Pokora zijn nieuwste boek met zeldzame platenhoezen. Muziek blijkt een goede investering te zijn. Fanatieke verzamelaars kunnen daarom hun hart ophalen met de presentatie van de Rare Record Price Guide 2012: dé prijscatalogus van zeldzame platen.

Foto-expositie Masters of Light
De Amerikaanse fotograaf George DuBose, samensteller van de expositie Masters of Light, vertegenwoordigt zeven beroemde popfotografen. Op de beurs toont hij honderd foto's van zijn collega's waaronder van Mick Rock, bekend van zijn werk met David Bowie en van Curtis Knapp, die de eerste magazine cover van Madonna fotografeerde. Daarnaast toont George DuBose de vele foto's die hij maakte voor de punkrockgroep The Ramones. Ook is gesigneerd werk te zien en te verkrijgen van Chip Simons, Adriaan Boot, Jeffrey Newbury en Josh Cheuse.

Boekpresentatie
Op de eerste dag van de Mega Platen & CD Beurs wordt een bijzonder boek gepresenteerd dat is samengesteld door Hans Pokora. Daarin geeft de Oostenrijkse topverzamelaar een overzicht van zeldzame en unieke folk, beat, garage en psychedelische platen uit de jaren zestig en zeventig. Pokora verzamelt al meer dan veertig jaar zeldzame platen uit deze periode. Dit boek, genaamd 6001 Record Collector Dreams, is de zesde en laatste in een reeks naslagwerken voor muziekverzamelaars. Hans Pokora is op de Platenbeurs aanwezig om zijn boek te signeren en taxaties te verrichten.

Taxatie zeldzame platen: een goede investering
Terwijl de aandelenmarkt is ingestort zijn de prijzen van unieke en gewilde platen omhoog geschoten. Verzamelaars zijn bereid grote bedragen te betalen voor zeldzame releases in perfecte conditie. Een goede hulp hierbij is de Rare Record Price Guide 2012. Een catalogus met prijzen van zeldzame platen: van Pink Floyd's debuut LP, via de meest gewilde platen uit de psychedelische periode tot platen van The Beatles. Auteur Ian Shirley, journalist bij het vooraanstaande Britse muziekblad Record Collector, zal op zaterdag aanwezig zijn om platen van bezoekers te taxeren, vragen te beantwoorden en zijn boek te signeren.

Wie, wat, waar
Mega Platen & CD Beurs 2010 in Jaarbeurs Utrecht
Zaterdag 20 november van 9.00 tot 18.00 uur, zondag 21 november van 10.00 tot 17.00 uur. Voorverkoop via www.recordplanet.nl: 10,50 euro per dag of 18,50 euro voor twee dagen. Entreekaarten aan de kassa: 12 euro per dag of 20 euro voor twee dagen. Kinderen tot en met elf jaar gratis. Voor meer informatie bel (0229) 213891 tijdens kantooruren, e-mail naar: info@recordplanet.nl of kijk op www.recordplanet.nl.


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions