Ingezonden persbericht


-Persbericht dinsdag 9 november 2010-

PRUFROK #3 Toeval
20 november in hetveem theater

PRUFROK #3 is een rondreizend minifestival dat op 20 november in hetveem theater plaatsvindt. Een bijzonder festival waar makers en theaters uit verschillende steden samen één avond programmeren. Tijdens deze editie staat het thema toeval centraal.

Toeval - dat wat niet te beheersen is, wat binnenvalt en overrompelt. Wat ontwricht of openwrikt. Als duister noodlot of een geschenk uit de hemel. De kunstenaars van PRUFROK #3 geven ieder in hun praktijk het toeval een opvallende een rol. Janneke Raaphorst & Athena Llewellyn, Jaime Ibanez en Einat Tuchman zijn gevraagd om in hun performance het onverwachte te omarmen en te benutten. Jazzdrummer en instant composer Han Bennink verzorgt op 20 november de randprogrammering.

OVER PRUFROK
PRUFROK is een bijzonder festival. Op één avond brengt het kunstenaars uit verschillende disciplines bij elkaar. Getalenteerde kunstenaars die zich bevinden op het raakvlak van podiumkunst, oude en nieuwe media, installatie en beeldende kunst. Het festival bindt hen, maar ook de producerende theaters. PRUFROK is een samenwerkingsverband tussen Hetveem theater (Amsterdam), Zeebelt (Den Haag) De NWE Vorst (Tilburg) en Yxie/Provadja (Alkmaar). Het festival vindt twee keer per jaar plaats, elke keer rondom een actueel thema. Elke deelnemer biedt een kunstenaar een werkplek om zijn voorstelling te ontwikkelen.

Vanuit hetveem:
Janneke Raaphorst & Athena Lleywellyn- Maktub
Raaphorst & Lleywellyn ontbloten verbanden tussen zaken waar ze lijken te ontbreken. Samen creëren zij een alternatief scheppingsverhaal waarin het onverwachte wordt omarmd, toeval niet bestaat en objecten een sturende rol spelen. Drummer Han Bennink verzorgt op 20 november de randprogrammering. Bennink is een instant composer, een improvisator bij uitstek en hoewel hij vorm en tijd mee laat tellen, geeft hij zich toch vooral over aan het toeval.

Vanuit Zeebelt:
Jaime Ibanez - Pop up
Ibanez stelt in zijn performance zijn verbond met het toeval op de proef: hij legt niet alleen het maakproces maar ook een groot deel van de voorstelling in haar handen. Plotseling opspringende pop ups, gemaakt van springveren en karton, zullen het verhaal telkens weer een andere wending geven.

Vanuit NWE Vorst
Einat Tuchman - Give Me A Piece
Tuchman schuift in haar performance haar eigen leven aan de kant en laat zich als een leeg vat vullen met onderdelen van de levens van anderen.

PRUFROK wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van NFPK+ Hetveem theater in Amsterdam is hét podium voor eigenzinnig mimetalent. Een werk- en ontmoetingsplek, laboratorium en expertisecentrum van beginnende en gevestigde podiumkunstenaars. Prufrok #3, zaterdag 20 november hetveem theater.

De andere Prufrok data zijn:

16 nov: Yxie/Provadja Alkmaar
17 nov: Zeebelt Den Haag
18 nov: NWE Vorst Tilburg


- Einde persbericht -