Ingezonden persbericht


15 november 2010

Het 'PIVA culinary team' gaat internationaal

Het Provinciaal Instituut PIVA uit Antwerpen neemt met twee leerkrachtenploegen deel aan de internationale wedstrijd 'Culinary World Cup' te Luxemburg.

Van 20 tot 24 november gaat de 'Culinary World Cup' door in het Groothertogdom Luxemburg. Dit gerenommeerde culinaire evenement krijgt van de WACS (World Association of Chefs Societies) wereldwijd de tweede plaats qua belangrijkheid. Er doen 25 nationale ploegen mee, 10 nationale militaire ploegen, 10 nationale ploegen junioren, 10 collectieve cateringteams, een 50-tal regionale ploegen en een groot aantal individuele chefs. PIVA waagt dit jaar voor de eerste keer zijn kans en neemt deel met een cateringploeg én een regionale ploeg.

Het Provinciaal Instituut PIVA bestaat uit drie voedingsgerichte afdelingen: bakkerij, slagerij en hotel. Elk van deze afdelingen heeft een aantal leerkrachten afgevaardigd die met veel enthousiasme de handen in elkaar geslagen hebben. Als 'all-round-voedingsschool' wil PIVA zijn goede naam ook op internationaal vlak verdedigen en wordt de lat dan ook hoog gelegd. Gedurende het afgelopen jaar heeft de ploeg niet stilgezeten. Ze hebben hun volledige menu al een aantal keer proefgedraaid in de school. Dit tot grote vreugde van de leerlingen die plots culinaire hoogstandjes op hun bord kregen. Het vertrouwen in de ploeg is groot en de ganse school duimt nu voor de goede afloop. Ploegleden
Van links naar rechts: Kristel Peeters (Hotel), Herman Dupont (Slagerij), Luc Bastiaens (technisch directeur), Kris Van Rysselberghe (Bakkerij), Maarten Greveling (Hotel), René Astle (technisch adviseur Hotel), Ann Cleemput (directeur), Dirk De Schutter (Hotel), Jos Goris (technisch adviseur hotel), Luc Godon (Hotel), Walter Serbruyns (Bakkerij) Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert gedeputeerde voor onderwijs, sp.a, tel. 03 240 52 53