Ingezonden persbericht


ZomerZondagen schreeuwt mee om cultuur op zat 20 november

Het huidige kabinet wil fors bezuinigen op cultuur. Ook u als bezoeker van de ZomerZondagen gaat dit merken. De gemeente Rotterdam moet korten op de subsidies voor alle festivals. De ZomerZondagen hebben komend jaar 20%(!) minder te besteden in verhouding met vorig jaar.

Wanneer je minder te besteden hebt, moet je keuzes maken. Wat je belangrijk vindt ontzie je zo veel mogelijk. Wij vinden cultuur ontzettend belangrijk. Naast een economische spin-off heeft cultuur ook een sociale spin-off. Cultuur verbindt mensen, is een graadmeter voor beschaving, en een belangrijk onderdeel van de opvoeding!

De overheid roept kunstinstanties, met kleine en grote K, op om commerciëler te gaan werken. Waar dat kan gebeurt dat al, maar waar het niet kan blijft subsidie nodig! Het zal u niet verbazen dat alle culturele instellingen een protest laten horen. Maar het protest krijgt nog veel meer effect wanneer ook U als gebruiker van culturele voorzieningen van zich laat horen. U kunt de overheid laten weten dat u een plan met visie op beleid wilt zien voordat er ondoordacht het mes in de cultuur wordt gezet. Overal in het land worden acties georganiseerd, ga daar naar toe en laat u horen. In Rotterdam gebeurt dat aanstaande zaterdag 20 november op het Schouwburgplein vanaf 15.30 uur. Laat je stem horen en schreeuw mee om cultuur!!!


1

ZomerZondagen is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het volledige overzicht van festivals in Rotterdam op www.rotterdamfestivals.nl