Ingezonden persbericht


Hilversum, woensdag 17 november 2010

KONINKLIJK HUWELIJK EN KONINKLIJKE VERLOVING IN BLAUW BLOED

Blauw Bloed, zaterdag 20 november om 19.25 uur op Nederland 2

De komende uitzending van Blauw Bloed draait uiteraard voor een groot deel om dé twee koninklijke gebeurtenissen van deze week: het kerkelijk huwelijk van prins Carlos en prinses Annemarie Bourbon de Parma aanstaande zaterdag; en natuurlijk de verloving tussen de Britse prins William en Kate Middleton, die heel Groot-Brittannië in de ban houdt. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/blauwbloed.

In Blauw Bloed uitgebreid verslag van het kerkelijk huwelijk van prins Carlos en prinses Annemarie. De kerkelijke inzegening van het huwelijk vindt plaats op zaterdag 20 november in de Abdij Ter Kameren vlakbij Brussel. Een groot deel van de koninklijke familie geeft hier acte de présence. In deze aflevering een verslag van alle aankomsten bij de Abdij, inclusief die van het paar zelf. Tevens is er een samenvatting van de ceremonie zelf te zien, inclusief het jawoord van het bruidspaar.

Naast dit koninklijke huwelijk besteedt Blauw Bloed uitgebreid aandacht aan dé verloving van het jaar. Tot grote vreugde van de Britten is afgelopen dinsdag bekend gemaakt, waar de Britten al weken over speculeren: William en Kate zijn verloofd en stappen volgend jaar in de lente of zomer in het huwelijksbootje.

Presentator Jeroen Snel heeft een uitgebreid interview met Lia van Bekhoven, correspondente in Londen, over deze koninklijke verloving. En natuurlijk in Blauw Bloed ook de beelden van de persconferentie van het paar, waarbij Kate haar verlovingsring laat zien. Het is de ring die prinses Diana dertig jaar geleden toonde bij haar verloving met prins Charles.

Tot slot aandacht voor koningin Beatrix. Zij bezoekt woensdag de bijzondere opera 'Ça Ira Moed' in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De opbrengsten van de voorstelling zijn voor de Stichting tegen Zinloos Geweld. De tenor André Post, wiens zoon Dirk verleden jaar is vermoord op Urk, vervult één van de hoofdrollen in de opera.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om 19.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.

Noot voor de redactie,