Ingezonden persbericht


Muziek documentaires tijdens IDFA op locatie in Podium Mozaïek!

Tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) presenteert Podium Mozaïek dit jaar weer een speciale selectie IDFA documentaires op locatie. Gedurende drie dagen, 18, 19 en 21 november, zindert het podium van de levensechte verhalen uit alle windstreken waarin ontmoeting en confrontatie van culturen, kunst en de zoektocht naar identiteit centraal staan.

Op zaterdag 20 november worden de documentaires The Furious Forces of Rhymes en The 'Socalled' movie vertoond.

In The Furious Forces of Rhymes wordt het verhaal verteld van hiphop als universele taal van de onderdrukten. De oorsprong mag in de Verenigde Staten liggen, maar inmiddels wordt de rapcultuur door mensen wereldwijd toegeëigend om uiting te geven aan sociale onvrede. Onder andere Les Nubians komen aan het woord in deze weelderig gefilmde en vlot gemonteerde documentaire. Zes subculturen, in de VS, Frankrijk, Duitsland, Israël en Palestina en Senegal komen aanbod.

In The 'Socalled' movie maken we in achttien korte documentaires kennis met muzikant, documentairemaker, verzamelaar, goochelaar, tekenaar en deskundoloog Josh Dolgin, artiestennaam Socalled. Het is het portret van een aartsdilettant: "Hoe kun je alles zien wat mensen hebben gedaan met hun tijd en hersenen, en het niet zelf tenminste één keer willen proberen?

Kijk voor meer informatie en de trailer op www.podiummozaiek.nl of www.idfa.nl.

Wanneer: Zaterdag 20 november 19.30 & 21.30 uur

Waar: Podium Mozaïek | Bos en Lommerweg 191 | 1055 DT Amsterdam

Entree: 7,- | met kortingspas 5,- | twee tickets 10,- | drie tickets 12,-

Bestel uw tickets op www.podiummozaiek.nl of bel 020-5800381