Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 18 november 2010

OOK BOS EN LOMMER SCHREEUWT MEE OM CULTUUR OP 20 NOVEMBER

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), Theatergroep RAST/ Jong RAST en Podium Mozaïek schreeuwen om cultuur in Bos en Lommer! Voorafgaand aan de manifestatie op het Amsterdamse Leidseplein kunnen cultuurliefhebbers ook hier hun steun betuigen door de petitie te tekenen of een 'schreeuw voor cultuur' te laten horen voor de camera.

Tussen 14.00 en 15.00 uur zullen de spelers van het NBE en theater Jong RAST voor heel wat reuring zorgen op het Bos en Lommerplein. Met muziek en woord wordt op ludieke wijze een reactie gegeven op de voorgenomen cultuurbezuinigingen van het kabinet. De spelers van het NBE en van Jong RAST roepen het winkelend publiek op om 's middags naar de bijeenkomst op het Leidseplein te gaan. Ook is er de mogelijkheid de petitie te tekenen of een 'schreeuw voor cultuur' te laten horen voor de camera.

Om 16.00 uur start op het Leidseplein een publieksmanifestatie waarin de noodzaak voor cultuur centraal staat. De manifestatie is onderdeel van de landelijke campagne NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR; een noodkreet voor een weldoordacht cultuurbeleid.

Theater RAST/Jong RAST en het Nederlands Blazers Ensemble zijn beide huisgezelschappen van Podium Mozaïek in Bos en Lommer.