Klusdag bij IVN dependance in het Egboetswater


Natuurwerk bij het Egboetje

OOSTWOUD, 20101114 -- Sinds het voorjaar heeft het IVN West-Friesland het gebruik gekregen van het Egboetje, een gebouw op het afgesloten sneeuwklokjesterrein. Het bevindt zich aan de zuidzijde van het bestaande Egboetswater aan de Liederik 15, 1678 JC Oostwoud. Het Recreatieschap Westfriesland heeft het terrein aan het IVN beschikbaar gesteld voor excursies aan scholen en educatie aan volwassenen. Het terrein wordt op een natuurlijke manier ingericht om meer soorten planten en dieren een kans te geven. Het eerste resultaat is al zichtbaar, maar onderhoud is nodig. Wie helpt mee op een ontspannen, gemoedelijke sfeer?

www.ivn-westfriesland.nl/pr/IMG1120a.jpg
Op zaterdag 20 november 2010 om 9.30 uur start de eerste klusdag op dit groene, besloten terrein. Wat moet er zoal gebeuren? Verwijderen van opslag van elzen en brandnetels, kuilen in het wandelpad dichten met schelpen. Een broeihoop maken van essen. Tegen 12.00 uur zal de klus geklaard zijn met voldoende medewerking en de nodige koffie en stevige koek. Trek vooral laarzen aan en neem handschoenen mee.
Ook ouders met grotere kinderen zijn welkom; vele handen maken het werk gezellig en licht. Er is voldoende begeleiding die veilig werkmateriaal heeft dat beschikbaar wordt gesteld door het Landschap Noord-Holland.

Aanmelden i.v.m. voldoende gereedschap bij: Louis van Wegen om 19.00 uur op telefoon 0228 316825 of wegen@quicknet.nl

IVN West-Friesland





ingezonden persbericht