RTL Group

Nieuw RTL 7-programma 'Mediazine' duikt in digitale innovaties

De digitale revolutie gaat zo snel, dat de ontwikkelingen nauwelijks meer bij te houden zijn. Het door Bas Muijs en Susanne Dijksterhuis gepresenteerde Mediazine, dat op zondag 21 november bij RTL 7 van start gaat, onderzoekt en biedt hulp op digitaal gebied. Op eenvoudige wijze geeft het vernieuwende programma uitleg over allerlei nieuwe technologische mogelijkheden, zoals internet op je tv, de nieuwste smartphones, 3D televisie, digitale fotografie, slimme computers, games en de hipste gadgets.

Innovaties worden steeds slimmer, sneller en compacter: een telefoon met navigatiesysteem, tv kijken waar en wanneer je wil en een onmisbare zakcomputer. Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van al deze nieuwe digitale toepassingen? Mediazine brengt de nieuwste producten in beeld en laat deskundigen hun mening geven over al deze nieuwe ontwikkelingen. De mogelijkheden van alle nieuwe technologie, maar ook de digitale problemen waar ze dagelijks toe kunnen leiden zoals beveiliging van internet en privacy, komen in Mediazine uitgebreid aan bod.

Wekelijks mogen kinderen de nieuwste games uitproberen en vervolgens hun oprechte mening hierover geven voor de camera. In het onderdeel Nederland Snoervrij gaat het team van Mediazine elke week op bezoek bij een kijker om alle overbodige kabels en snoeren te verwijderen en alles in huis draadloos te maken. In elke uitzending wordt een kijker ook nog eens verrast met een prachtige HD TV, een home cinema systeem of een ander nieuw audiovisueel product. In de eerste afleveringen onderzoeken Bas en Suzanne onder andere hoe 3D televisie werkt en vergelijken ze eReaders met de iPad.

Uitzending RTL 7: wekelijks, vanaf zondag 21 november, tussen 16:30 en 17:00 uur

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.