Salon des Vins Naturels et de Qualité 4e editie 2010

17/11/2010 18:01

Vleck Wijnen

Op zondag 21 november en maandag 22 november organiseert Vleck wijnen de 4e editie van de

'Salon des Vins Naturels et de Qualité'

Vleck wijnen is een wijnimporteur die zich heeft gespecialiseerd in het importeren van franse 'vin naturel'.

De beweging van Vin Naturel neemt in Frankrijk een hoge vlucht. In veel kleine steden, en natuurlijk in de grotere, openen Bar á Vins Naturels en deze wijnen nemen een prominente plaats in op de wijnkaarten van restaurants in alle segmenten. Het 11e restaurant op de St Pellegrino's ranking van beste restaurants van de wereld, Le Chateaubriand in Parijs, voert enkel en alleen deze wijnen. Ook nummer 1 van de wereld, Noma in Kopenhagen, voert een groot aantal van onze referenties. Maar ook de gastheer van de maandagse Salon, het theatercafé-restaurant de Smoeshaan, voert met name wijnen uit ons assortiment.

Vin Nature staat voor het zo weinig mogelijk ingrijpen tijdens het wijnmaak-proces: in de wijngaard, maar ook in de kelder. Het vermijden van allerlei hulpmiddelen om wijn te maken, met name het toevoegen van sulfieten, enzymen en kunst-gisten, stoffen die wel zijn toegestaan in de 'biologische wijnbouw', is het streven.

Het resultaat is een soort wijn die inspireert en die de keuken recht doet door zijn zuiverheid, en nog simpeler, wijn die bovenal lekker is.

Sinds drie jaar zijn wij leverancier van een groot aantal restaurants en cateraars. Helaas is de bekendheid met Vin Naturel in Nederland nog steeds laag. Als voorbeeld noemen wij het recente overlijden van Marcel Lapierre, de grote voorganger van deze beweging in Frankrijk. Zijn necrologieën verschenen tot in the New York Times, Telegraph en Boston Globe. In Nederland is zijn overleden maximaal met een voetnoot afgedaan, dagblad Trouw uitgezonderd.

Daarom gaan wij door met het organiseren van ons jaarlijks festijn, de Salon Vleck, opdat u kunt kennismaken met dit inspirerende 'fenomeen' in de wijn.

Ook dit jaar zijn er weer circa 25 wijnmakers aanwezig om hun filosofie samen met Vleck uit te dragen.

Op zondag 21 november van 14.00 uur tot 18.00 uur zijn de particulieren welkom in de Paradetent voor onze winkel op de Eerste Helmersstraat 63 te Amsterdam.

Op de maandag de 22e november van 12.00 uur tot 19.00 uur zijn de professionals welkom in Theatercafé-restaurant de Smoeshaan, Leidsekade 90 te Amsterdam. Aansluitend is er de mogelijkheid samen met de wijnboeren te dineren.

Met vriendelijke groet,

Michiel ter Heide, Anne van Velthoven, Maarten Esselink.

Ook dit jaar weer verkopen wij de Beaujolais Nouveau van Ch(aa)teau Cambon, dit jaar voor het eerst gemaakt door Mathieu Lapierre, zoon van Marcel Lapierre.

Wellicht een leuke kennismaking met Vin Naturel?

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vleck.nl