Politie Drenthe

Zondag 21 november 2010

Provincie Drenthe, 21-11-2010

Politie controleert in verkeer

NIEUWLANDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op diverse plaatsen in de omgeving van Nieuwlande, Hollandscheveld en Emmen gecontroleerd in het verkeer. Van 365 bestuurders is een blaastest afgenomen. Drie beginnende bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Een 23-jarige vrouw uit Emmen is aangehouden op de Houtweg. Zij blies 155 ugl.

Een andere bestuurder (identiteit nog onbekend) blies 120 ugl. De vrouw had bovendien een ontzegging van de rijbevoegdheid. Een derde bestuurder blies 275 ugl. Allen kregen een proces-verbaal. Twee andere bestuurders werden aangehouden wegens te hard rijden. Ook zij kregen een bekeuring. Verder is het rijbewijs van een 20-jarige jongen uit Gees ingenomen op de Brugstraat in Nieuwlande. De jongeman reed 121 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 48-jarige automobilist uit Zuidlaren aangehouden op de Havezathelaan. Hij blies op het bureau 420 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Nieuweroord aangehouden aan het Armenwerkpad in Hoogeveen. Een vriend van deze jongen werd door agenten bekeurd wegens wildplassen. De 17-jarige uit Nieuweroord bemoeide zich met deze bekeuring. Hij gedroeg zich herhaaldelijk vervelend tegenover de agenten. Hij is meerdere malen gevraagd te vertrekken, maar gaf geen gehoor. Hij bleef duwen en zei dat hij mee wilde naar het bureau. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Ruit van woning vernield

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag is rond 1.15 uur een ruit vernield van een woning aan de Andre Idserdalaan. Het is niet duidelijk wie de vernieling heeft gepleegd. De politie vraagt getuigen van dit voorval zich te melden via 0900-8844.

Inbraak in school

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag rond 4.45 uur is ingebroken in een school aan de Flintstraat in Emmen. Onbekenden hebben in ieder geval vier laptops weggenomen. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Ruzie leidt tot aanhouding

HAVELTE De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een onenigheid op de Van Helomaweg in Havelte. Ter plaatse troffen agenten een 28-jarige man uit Havelte, zijn 22-jarige vriendin en een 58-jarige man en zijn 53-jarige vrouw uit Havelte. De beide mannen zouden ruzie hebben gehad op het fietspad en over en weer zouden klappen zijn gevallen. Van beide mannen wordt een verklaring opgenomen. Eén van de mannen, de 28-jarige man, verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is uiteindelijk aangehouden omdat hij zich vervelend gedroeg ten opzichte van de agenten. Hij is ingesloten voor verhoor. Het is niet duidelijk wat de aanleiding is geweest en wie welke rol heeft gespeeld. De politie doet nader onderzoek.

Vijf jongens aangehouden

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf jongens aangehouden op de Swaenenbrorgh op verdenking van het rijden onder invloed. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Luinjeberd, twee 20-jarige jongens uit Groningen en twee 19-jarige jongens uit Heerenveen. De politie kreeg een melding van een aanrijding op De Swaenenborgh. Ter plaatse troffen agenten een auto aan die zojuist tegen een paaltje was gebotst. Geen van de jongens wilde zeggen wie had gereden. Na herhaaldelijk vragen, zijn alle jongens aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Van alle jongens is een blaastest afgenomen. Vier van hen bleken te veel te hebben gedronken. De uitslag van de vijfde betrokkene is nog niet bekend. De jongens worden nader gehoord over wie heeft gereden en wat er heeft plaatsgevonden.

Jongen aangehouden na aanrijding

ELIM De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding van het doorrijden na een aanrijding. In ieder geval drie autos die aan de van Leeuwenstraat geparkeerd stonden, raakten beschadigd. De bewoners hadden een harde knal gehoord, maar hebben niemand meer gezien. Samen met buurtbewoners is gezocht naar een auto die ook beschadigd zou zijn. Deze werd aangetroffen bij een woning aan de Prieswijk. Agenten hebben daarop een 21-jarige jongen uit Elim aangehouden in deze woning. De jongeman wordt verdacht van het veroorzaken van de aanrijding, met aanzienlijke schade en het doorrijden. Van de verdachte is een blaastest afgenomen. Hij blies 575 ugl. De jongeman wordt nader gehoord.

Jongeman aangehouden

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jongen uit Hoogeveen aangehouden wegens mishandeling van een andere jongeman (identiteit nog niet bekend). De mannen zouden ruzie hebben gehad op de Jonkheer de Jongestraat. Agenten hebben de jongens uit elkaar gehaald en hen gevorderd te vertrekken. De 19-jarige verdachte ging toch weer achter de andere jongen aan en is daarop door de politie aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie zoekt eigenaar gestolen fiets

EMMEN Dankzij een tip van een buurtbewoner trof de politie deze week twee gestolen fietsen aan in een garagebox in de wijk Bargeres in Emmen. De huurder van de box, een 23-jarige man uit Emmen, verklaarde de fietsen te hebben gestolen in het centrum van Emmen. Eén van de fietsen is inmiddels te herleiden naar de rechtmatige eigenaar. De andere nog niet. Het gaat hier om een zwarte herenfiets van het merk Sparta, type Bad Bullet. Mocht u de eigenaar van deze fiets zijn en u kunt dit aantonen, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Geweld tegen politieambtenaren

MEPPEL Twee jongens uit Meppel van 17 en 22 jaar oud zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Havenstraat in Meppel. De twee zouden zich samen met nog twee andere jongens verdacht hebben opgehouden bij geparkeerd staande autos aan de Havenstraat. Toen een buurtbewoner de jongens aansprak, werd hij mishandeld. De politie werd gebeld en de twee verdachten zijn daarop aangehouden. Toen de 17-jarige verdachte werd aangehouden, verzette hij zich. Vervolgens heeft hij diverse agenten bedreigd en beledigd. Eén politieagent werd in haar gezicht geschopt. Een andere agent kreeg een kopstoot. Zes agenten doen aangifte van onder meer bedreiging, belediging en mishandeling. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie doet nader onderzoek.

Vuurwerkcontrole

SCHOONEBEEK - Bij een vuurwerkcontrole heeft de politie zaterdagochtend een 24-jarige inwoner uit Weiteveen op de Albstraat in Schoonebeek bekeurd. De man was de grens tussen Duitsland en Nederland gepasseerd en werd staande gehouden door de agenten. Hij had munitie voor een vuurwerkpistool bij zich. De politie heeft de man gehoord. Hij kon na inlevering van de munitie en met een proces-verbaal op zak zijn weg vervolgen.

Bij dezelfde vuurwerkcontrole heeft de politie later op de ochtend een 40-jarige inwoner uit Emmen bekeurd. De man werd gecontroleerd op de Lauensteinstraat in Schoonebeek en was in het bezit van twee mortieren. Hij ontving hiervoor een proces-verbaal.

COEVORDEN In Coevorden heeft de politie op de Europaweg tijdens de controle op zaterdagochtend een 53-jarige inwoner uit Emmen bekeurd. De man was in het bezit van patronen voor een vuurwerkpistool die hij vlak daarvoor in Duitsland had gekocht.

In het totaal ontvingen acht verdachten een proces-verbaal tijdens de controle voor het in bezit zijn van vuurwerk, vuurwerkwapens en/of munitie.

Diefstal ballen

COEVORDEN De politie heeft zaterdagmiddag twee jongens aangehouden bij een winkel aan de Friesestraat in Coevorden. Het tweetal (15 en 16 jaar uit Coevorden) werd aangehouden op verdenking van de diefstal van drie ballen samen met een vriendje. Het tweetal is gehoord en inmiddels heengezonden. De identiteit van de derde verdachte is bij de politie bekend.

Baldadigheid

ASSEN De politie is zaterdagavond na een melding naar het Ceresplein in Assen gegaan. Een groep jongeren zou zich baldadig gedragen en bloemen uit bloembakken trekken. Ter plaatse heeft de politie 2 jongens, een 17-jarige uit Sittard en een 16-jarige uit Grolloo, aangehouden. De jongens zijn inmiddels heengezonden. Met een derde verdachte, van wie de identiteit bij de politie bekend is, wordt contact opgenomen