Ingezonden persbericht


MEATing, mens|en|vlees
kunstenaarslezing Annika Sakic

Over ziekte, het kwaad en het menselijk vlees.

Op de lezing van zondag 21 november bij mEATing neemt Annika Sakic ons mee in haar leven. Leven en kunst zijn bij haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de fotografische dagboeken die zij bijhoudt staat haar privéleven centraal. Ze begon de dagboeken toen bij haar de huidziekte psoriasis geconstateerd werd en deze ziekte haar leven ging beheersen. Iedere foto bevat een andere stemming, want iedere dag is immers anders.

'Eigentherapie'

De fotografie helpt haar als een soort 'eigentherapie'. Ze laat de beschouwer heel dichtbij komen, letterlijk tot op haar huid. Deze openstelling van haar intieme belevingswereld geeft haar de kans om zichzelf van een afstandje te beschouwen. Veel van haar foto's hebben een zweem van zwartgallige humor en confronteren ons met de tijd die omgeving en lichaam iedere dag, iedere minuut doet veranderen.

'Nachtmerrie'

In het project 'Nachtmerrie' stelt ze op zeer eigenwijze manier de overconsumptie van vlees aan de kaak. Haar verontwaardiging over de slechte omstandigheden van slachtvee en de verspilling van vlees vertaalde ze in nachtmerrieachtige foto's. Zo etaleert ze op zeer directe wijze haar levensvisie.

Annika Sakic studeerde dit voorjaar of op AKV St. Joost, richting fotografie. Zij studeert nu filosofie in Nijmegen.

mEATing
Perron 58, Gasthuisring 58, Tilburg
Openingstijden: woensdag t/m zondag 11-18 uur
Toegang gratis
www.meating.nu

Zondag 21 november

11.00 uur ontbijt, kosten ¤ 7,50, reserveren noodzakelijk

11.30 uur kunstenaarslezing Annika Sakic, gratis toegang


Noot voor redacties