Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam 21 november 2010
Sexy vleesvervangers op de wallen

Afgelopen vrijdag heeft Johnas van Lammeren, raadslid en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam, zichzelf samen met presentatrice van de Keuringsdienst van Waarde Marijn Frank, aangeboden als de 'lekkerste vleesvervanger(s)' op de Amsterdamse wallen. Beiden zijn genomineerd tot 'Meest Sexy Vegetariër van 2010' in de door Wakker Dier georganiseerde verkiezing.

Met deze ludieke actie achter het raam attenderen ze de consument op het feit dat het 'lekkerste' stuk 'vlees' niet van dieren komt. "De nominatie voor de verkiezing tot 'sexy vegetariër' was voor mij de aanleiding om mensen weer eens te attenderen op het goede aanbod van vleesvervangers", aldus Johnas van Lammeren. Er zijn tegenwoordig lekkere vleesvervangers op de markt die het de consument wel makkelijk maken het vlees te laten staan. Een vegetarische levensstijl kost hierdoor tegenwoordig geen moeite meer en heeft grote voordelen voor mens, dier en milieu .

Sinds 2006 organiseert Wakker Dier de verkiezing van de 'Meest Sexy Vegetariër' van het jaar. De organisatie vindt vegetariërs 'enorm sexy', "omdat ze elke dag weer kiezen voor dier, klimaat en milieu". Eerder verkozen sexy vegetariërs zijn onder andere Guido Weijers, Marly van der Velde en onlangs overleden Antonie Kamerling. Dit jaar is de eer aan Johnas van Lammeren om te strijden voor deze begeerlijke titel. Om alle genomineerden te zien en te stemmen op jouw favoriet, surf naar www.wakkerdier.nl/sexyvegetarier.



Ingezonden persbericht