Concert `Ode aan St. Cecilia' in Utrecht


Met o.a. twee wereldpremieres van jonge Nederlandse componisten

UTRECHT, 20101031 -- Op zondagmiddag 21 november geven het Lelikoor uit Amsterdam en een projectkoor uit Utrecht o.l.v. JanJoost van Elburg een gezamenlijk concert in de Pieterskerk te Utrecht ter ere van St. Cecilia, de beschermheilige van de muziek en van muzikanten. Zij wordt ieder jaar herdacht op 22 november. Naast prachtige oude muziek klinken ook een tweetal nieuwe werken, waartoe organisator Stichting Le Pavillon twee tekstschrijvers en twee componisten de opdracht heeft gegeven. Er moest nieuwe, goed uitvoerbare koormuziek komen die zowel qua thematiek als qua complexiteit uitdagend is voor uitvoerders en tegelijkertijd toegankelijk is voor publiek.

De tekstschrijvers, Anne Lichthart (33) en Marije Korthof (26), hebben een tekst geschreven rondom St. Cecilia die vervolgens door twee componisten, Rens Tienstra (22) en Lucas Wiegerink (25), op muziek is gezet. Het Lelikoor brengt het werk van Lucas Wiegerink ten gehore; het projectkoor het werk van Rens Tienstra. Beide kamerkoren staan onder leiding van JanJoost van Elburg.

De werken worden samen met andere composities rondom het thema van St. Cecilia uitgevoerd, waaronder van Palestrina, Howells, Britten en Lassus. Tot slot voeren beide koren het twaalfstemmige werk Cecilia Virgo van de hedendaagse Britse componist Gabriel Jackson uit. Medewerking verleent de Japanse organiste Junko Sakakibara. Kaarten kunnen gereserveerd worden op www.lepavillon.nu.

Daags voor het concert in Utrecht wordt ook een concert in Amsterdam gegeven.

Ode aan St. Cecilia
Lelikoor en Projectkoor Le Pavillon o.l.v. JanJoost van Elburg
Wereldpremières: Laude (Rens Tienstra) en Ode (Lucas Wiegerink)
Werken van Guerrero, Palestrina, Phillips, Howells, O'Regan, Lassus, Pacchioni en Jackson

Zaterdag 20 november 2010, 20.00 uur
Amsterdam, Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14
Toegang ¤15 / ¤10 (CJP, Stadspas)

Zondag 21 november 2010, 15.00 uur
Utrecht, Pieterskerk, Pieterskerkhof 3
Toegang ¤15 / ¤10 (CJP, Stadspas)

Stichting Le Pavillon





ingezonden persbericht