Midvliet TV gaat digitaal


Midvliet TV nu te ontvangen via de digitale kabel van Ziggo

LEIDSCHENDAM, 20101121 -- Twintig jaar geleden begon Midvliet, met slechts enkele uren per dag en via twee frequenties: 107.2 fm in de ether en via Casemakabel op 92.9 fm. Later kwam daarbij: een website, de tweede etherzender (op 107.9 fm), Midvliet TV en de kabelkrant. De televisieprogramma's worden uitgezonden via de analoge kabel op kanaal 45. De technische ontwikkelingen staan echter niet stil en steeds meer inwoners gaan over op een digitale ontvanger. Op die manier kunnen veel zenders ontvangen worden, maar tot voor kort nog niet Midvliet TV. Voor die zender moest men weer omschakelen naar analoog.

Daarom is Midvliet nu (als tweede lokale omroep in deze regio!) ook te zien via het digitale pakket. Midvliet TV is te ontvangen op kanaal 951. Doordat in de regio sprake is van één digitaal pakket is Midvliet TV niet alleen in Leidschendam, Voorburg, Stompwijk en Wassenaar te ontvangen, maar ook in Zoetermeer, Den Haag, Rijswijk, Delft en Pijnacker-Nootdorp (met uitzondering van het gedeelte in Pijnacker waar de kabel verzorgd wordt door CAI Pijnacker). Het totale bereik van Midvliet TV is daardoor ruim 1,7 miljoen inwoners! Al die mensen kunnen genieten van de TV-uitzendingen en de kabelkrant. In de uren dat de kabelkrant draait is via Midvliet TV het geluid van Midvliet FM te horen.

Heeft u ook digitale tv? Kijk dan naar kanaal 951. En als u analoog kijkt, verandert er niets. Midvliet TV blijft natuurlijk ook gewoon te ontvangen via kanaal 45.





Midvliet