Gemeente Coevorden

gratis scootmobielcursus

Gemeente Coevorden en VVN Coevorden organiseren gratis scootmobielcursus

dinsdag 19 oktober 2010

De gemeente Coevorden organiseert samen met Veilig Verkeer Nederland (afdeling Coevorden) een gratis scootmobielcursus. De cursus wordt op maandag 22 november gehouden in het Bastion in Coevorden en op dinsdag 23 november in zorg- en dienstencentrum Het Ellertsveld in Schoonoord. Inwoners kunnen zich tot 8 november aanmelden bij de gemeente.

In Nederland zijn meer dan 100.000 scootmobielgebruikers. Uit onderzoek blijkt dat zo'n 30 procent van de scootmobielgebruikers zich vaak onzeker voelt bij deelname aan het verkeer. Sommige mensen hebben moeite met de voertuigbeheersing en zijn huiverig om de scootmobiel te gebruiken. Terwijl het voertuig er juist voor is bedoeld om meer mobiel te zijn.

Doel van de cursus is om bestuurders van een scootmobiel meer vertrouwen te geven in het verkeer. De cursus duurt ongeveer drie uur en bestaat uit te volgende onderdelen
1. een theorieles van ongeveer een uur;
2. voertuigbeheersing met een groep van ongeveer vijf scootmobielgebruikers tegelijk onder deskundige begeleiding, waarbij ook technisch zaken aan bod kunnen komen; 3. een rit op de openbare weg c.q. winkelgebied voor het oefenen in de praktijk;
4. een evaluatie van de rit en ontvangst van een naslagwerk met deelnemerscertificaat.

Deelnemers mogen ook zelf aangeven waarmee ze moeite hebben. Hierop wordt extra geoefend.

Alle gebruikers van een door de gemeente Coevorden verstrekte scootmobiel ontvangen een uitnodiging voor de cursus. Iedereen die een scootmobiel bestuurt of wil gaan besturen mag zich aanmelden. Dit kan tot 8 november bij het loket Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente, tel. 14 0524 of e-mail: wmoloket@coevorden.nl. De cursus wordt op beide locaties zowel 's ochtends als 's middags gegeven.