Gemeente Schagen

Voorlichtingsavond Kindermishandeling

De gemeente Schagen organiseert 22 november een voorlichtingsavond over kindermishandeling. Deze avond is bedoeld voor alle vrijwilligers bij verenigingen die met kinderen te maken hebben. Aanleiding voor deze avond is de invoering van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling in 2011 door de overheid. De meldcode biedt houvast voor zowel professionele organisaties als voor vrijwilligers die met kinderen werken en kindermishandeling signaleren.

De voorlichtingsavond vindt plaats:
Op: Maandag 22 november
Waar: Gemeentehuis Schagen Raadzaal
Tijd: 19:30-21:30

Tijdens de voorlichtingsavond wordt informatie gegeven over:
- Wat is kindermishandeling en huiselijk geweld?
- Wat zijn signalen van kindermishandeling?
- Hoe werkt het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld? Wanneer kun je hen bellen en wat kun je verwachten als je hen belt?

- Wat kun je zelf doen als vrijwilliger van een (sport)vereniging als je kindermishandeling signaleert? Welke 5 stappen kun je zetten?

We vinden het belangrijk dat vrijwilligers geïnformeerd worden over signalen en de mogelijkheden van handelen bij specifieke situaties met betrekking tot kindermishandeling. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven en kan men uitgebreid vragen stellen. U kunt zich opgeven tot 5 november via email bij marloes.baars@schagen.nl.