Gemeente Voerendaal


\ 5/11/2010 - Onderhoud aan viaduct Kundersteengroeve (Bergseweg) over de A79
Rijkswaterstaat start op maandag 22 november met onderhouds-werkzaamheden aan het viaduct Kundersteengroeve, over de A79. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het asfalt en het uitvoeren van betonreparaties. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 26 november.

Planning
De werkzaamheden starten op 22 november om 7.00 uur en duren tot 26 november 17.00 uur.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden is het viaduct (dit gedeelte van de Bergseweg, over de A79) afgesloten voor autoverkeer. Er wordt een omleiding ingesteld en met de gebruikelijke gele borden aangegeven. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van het viaduct, met de beperking dat zij lopend het viaduct moeten passeren voor hun eigen veiligheid.

De omleiding van Voerendaal naar Ubachsberg loopt via de Valkenburgerweg, de Midweg, de Karstraat en de Colmonterweg, waarna via de Oude Schoolstraat de Bergseweg weer kan worden bereikt.

Een alternatieve omleiding wordt ingesteld vanuit Ubachsberg via de Dalstraat en de Daelweg richting Heerlen, in Heerlen de John F. Kennedylaan en vervolgens via de A79 richting Voerendaal.

Verkeer komende uit Simpelveld over de Huls wordt bij de rotonde reeds richting Heerlen gestuurd via de Wijnweg, de Imstenraderweg en de Keulsweg.