Gemeente Dongen

Controle hondenbelasting gaat weer beginnen

Publicatiedatum: 10-11-2010

Vanaf 22 november begint de gemeente Dongen weer met de jaarlijkse controle op het houden van honden. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente Dongen aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs hebben een legitimatiebewijs van de gemeente bij zich.

Indien er een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, vult de controleur samen met de bewoner een aangifteformulier in. Als er niemand thuis is en de controleur vermoedt dat er niet-aangemelde honden aanwezig zijn, laat hij een aangifteformulier achter. Let op: het is verplicht dit formulier in te vullen en terug te sturen. Ook als er geen hond aanwezig is of de hond al is aangemeld!

Hondenbelasting
In de gemeente Dongen moet iedereen die een hond bezit hondenbelasting betalen. Het aantal honden bepaalt het aanslagbedrag. De tarieven voor 2010 bedragen: 63,60 voor de eerste hond, 109,80 voor elke volgende hond. Iedere hondenbezitter is verplicht aangifte te doen. Wijzigingen in de loop van het jaar dient u aan de gemeente door te geven. Dit kunt u doen via een aanmeldings- of ontheffingsformulier. Deze formulieren kunt u downloaden via www.dongen.nl, rubriek Digitaal Loket, producten en dienstencatalogus, hondenbelasting. U kunt de formulieren ook ophalen op het gemeentehuis aan de Hoge Ham 62 of telefonisch opvragen bij het cluster Belastingen via onderstaande telefoonnummers.

Meer informatie
Voor meer informatie over de hondenbelasting kunt u tijdens de openingstijden contact opnemen met mw. M. de Bot, telefoon 0162383 309 of dhr. W. Staal, telefoon 0162383 310. De openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.