RTL Group

Kleine modellen hopen op doorbraak in nieuw seizoen 'America's Next Top Model'

In het dertiende seizoen van Americas Next Top Model, vanaf maandag 22 november bij RTL 5, maken ook meiden zonder ellenlange benen kans op een doorbraak als supermodel. Voor het eerst in de geschiedenis van het programma meten alle deelneemsters onder de 57 feet (1,70 meter). Een gewaagd experiment, omdat dit onder de standaardlengte in de mode-industrie is. Zo is de kleinste kandidate, de 18-jarige Sundai, slechts 1,60 meter. Met deze lengte zou ze normaal nooit op de catwalk worden toegelaten.

In de eerste aflevering is te zien hoe presentatrice en voormalig topmodel Tyra Banks 32 deelneemsters ontvangt. De meeste van hen moeten de show meteen al weer verlaten, waarna veertien kandidates met elkaar gaan strijden om de felbegeerde titel Americas Next Top Model. Voordat het zo ver is, zullen ze zich eerst honderd procent moeten geven in de verschillende opdrachten.

De wanna be modellen worden zoals altijd beoordeeld door Tyra Banks, fotograaf Nigel Barker, runway coach J. Alexander en photo shoot director Jay Manuel. Paulina Porizkova is sinds dit seizoen niet meer als jurylid te zien. Natuurlijk krijgen de vaste juryleden weer versterking van enkele gasten, onder wie model Chanel Iman, actrice Lauren Conrad en realityster Kim Kardashian.

De winnares van Americas Next Top Model wordt ingeschreven bij Wilhelmina Models, krijgt een contract van 100.000 dollar bij cosmeticagigant CoverGirl en zal schitteren in een zes paginas tellende modereportage in Seventeen Magazine.

Uitzendingen: RTL 5 vanaf maandag 22 november tussen 20.30 tot 21.25 uur.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. Fotos zijn aan te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.