Gemeente Achtkarspelen


Militaire oefening

Van 22 november tot en met 3 december 2010 houdt een legereenheid een oefening in de omgeving van het vierkant Zuidhorn, Leeuwarden en de kust van de Waddenzee. De hieronder genoemde activiteiten zullen plaats vinden:

- Gemotoriseerde verplaatsingen in gebied
- Inrichten van een commandopost

- Aantal voertuigen staan statisch gehele dag op een locatie om daar waar te nemen

- Verplaatsingen te voet

In principe wordt alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. Indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt moeten worden, dient de eenheid vooraf toestemming te vragen aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein. Door de oefenende eenheid dient alles er aan gedaan te worden om overlast, schade aan bermen en hinder aan derden te voorkomen. Gebruik van oefenmunitie is niet toegestaan.

Schaderegeling:
Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 20703
2500 ES Den Haag
Telefoon (070) 339 67 01

Klachtenregeling:
Voor eventuele klachten over deze oefening kunt u contact opnemen met het Regionaal Militair Commando Noord, Sectie Operatiën, Hoofd Bureau Opleiding- en Trainingsaangelegenheden, Ritmeester J.G.W. Hodenius, (0521) 34 78 36 of 06 23 27 47 48.