Gemeente Sneek



Lijsttrekkersdebat SWFlokaal 22 en 23 november

SWFlokaal is de nieuwe lokale omroep van de gemeente Súdwest Fryslân. De omroep zal veel aandacht gaan besteden aan de komende gemeenteraadsverkiezing.

Op maandag 22 november en op dinsdag 23 november zal er een live lijsttrekkersdebat gehouden worden vanuit de televisiestudio in Koudum. Gezien het grote aantal partijen dat meedoet aan de komende verkiezingen, heeft de organisatie besloten om het geheel op te delen in deze twee avonden. Beide avonden zullen live op televisie en radio worden uitgezonden.

Kijkers en luisteraars kunnen hun vragen voor de politici insturen.Vermeld daarbij in het onderwerp "kijkersvraag". Vermeld verder uw naam, woonplaats en aan wie u een vraag wil stellen. U kunt uw vraag mailen naar: info@swflokaal.nl

De lijsttrekkers zullen aan de tand gevoeld worden over uiteenlopende onderwerpen, zoals: een kritische terugblik op de gemeentelijke herindeling, de toekomst van de nieuwe gemeente, welke bezuinigingen durven de politici te nemen en hoe denken ze de afstand tussen u en de politiek te verkleinen?

Van 20.30 uur tot 22.00 zullen de politici rekenschap dienen af te geven over hun verkiezingsbeloftes, maar zullen ze ook direct met elkaar in debat gaan. Elke debater zal een andere lijsttrekker uitdagen met een stelling die hij/zij zelf gekozen heeft. Daarnaast worden ze door ds. Wim Beekman kritisch aan de tand gevoeld omtrent hun verkiezingsprogramma's.

Meer informatie is te vinden op www.swflokaal.nl