Gemeente De Bilt


15-11-2010

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Vooral als kinderen in de puberteit zitten. Hoe doorgrondt u het puberbrein en wat zijn de effecten van alcohol en drugsgebruik in deze fase?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) biedt u als ouder meer inzicht in uw (aanstaande) puber en geeft tips hoe u uw kind kunt begeleiden in zijn of haar ontwikkeling. Op maandag 22 november organiseert het CJG een bijeenkomst voor ouders van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis te Bilthoven. Toegang is gratis.

Het puberbrein

Het CJG organiseert deze avond in samenwerking met de gemeente De Bilt, GGD Midden Nederland, Centrum Maliebaan, Jongerenwerk Animo en (ervarings)deskundigen. De avond wordt geopend door burgemeester Gerritsen. Tijdens de avond licht de GGD een onderzoek toe waaruit blijkt dat het drugsgebruik onder jongeren in onze gemeente is toegenomen. Centrum Maliebaan vertelt over het puberbrein. Hoe jongeren zich tussen hun 10e en 25e ontwikkelen en waarom jongeren juist vanaf de tienerleeftijd vragen om duidelijke grenzen en goede begeleiding. Ook al doen jongeren soms net alsof dat niet zo is, ouders vervullen een belangrijke rol in het leven van pubers. Dat is niet altijd een makkelijke rol. Daarom ontvangt u deze avond veel informatie en tips. Ook kunt u vragen stellen aan (ervarings)deskundigen en onderling ervaringen uit wisselen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deze avond. Dit kan door een e-mail te sturen naar jocdebilt@vitrascmd.nl of tijdens kantooruren telefonisch contact op te nemen met Wiebke Scheltema van gemeente De Bilt (030) 22 89 554.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur, Donate Schuil, telefoon (030) 228 95 01 of per e-mail schuild@debilt.nl.

Bilthoven, 15 november 2010.